Dünya

Zelenskiy, Trump ile savaşın sona ermesi için görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ABD Başkanı Trump ile telefonda savaşın sona ermesi için yapılan çalışmaları görüştü ve Cenevre'deki müzakerelere dair önemli bilgiler paylaştı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Zelenskiy, Trump ile savaşın sona ermesi için görüştü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, savaşın sona erdirilmesi için süregelen çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

CENEVRE GÖRÜŞMELERİ ÜZERİNE

Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktardı. Görüşmeye, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ile Trump'ın damadı ve eski başdanışmanı Jared Kushner'ın da katıldığını belirtti. Ayrıca, Witkoff ile Kushner'in Cenevre'de Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov ile bir araya geleceğini hatırlattı.

ÜÇLÜ MÜZAKERELERİN HAZIRLIKLARI

Zelenskiy, Trump ile Cenevre'de yapılacak ikili görüşmeler ve mart ayı başında planlanan Rusya, Ukrayna ve ABD'nin katılacağı üçlü müzakerelerin hazırlıkları hakkında da bilgi alışverişinde bulundu. Bu görüşmelerin, liderlik düzeyinde müzakerelere geçiş için bir fırsat sunmasını umduklarını ifade etti. Ayrıca, hava savunma sistemleri füzelerinin tedarik konusunun da gündeme geldiğini vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş