Zelenskiy uyardı: Rusya'nın her yoğun saldırısı yıkıcı olabilir
Zelenskiy, Rusya'nın son bir haftadaki yoğun hava saldırılarının yıkıcı olabileceğini belirterek, uluslararası toplumu tehdidi anlamaya ve Ukrayna'yı desteklemeye çağırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Rusya'nın son bir hafta içinde Ukrayna'ya düzenlediği hava saldırılarına dikkat çekti. Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesinde enerji dahil kritik ve sivil altyapıyı hedef aldığını vurgulayarak, 'Rusya'nın her yoğun saldırısı yıkıcı olabilir' ifadesini kullandı.
SALDIRILARDA KULLANILAN SİLAHLAR
Zelenskiy, Rusya'nın son bir haftada Ukrayna'ya düzenlediği hava saldırılarında 1700'ün üzerinde insansız hava aracı (İHA), 1380'den fazla güdümlü hava bombası ve farklı tiplerde 69 füze kullandığını açıkladı. Bu rakamlar, Rusya'nın saldırılarının yoğunluğunu ve yıkıcı potansiyelini gözler önüne seriyor.
ULUSLARARASI DESTEK ÇAĞRISI
Ukrayna Devlet Başkanı, 'Ukrayna'yı güçlendirmek için her liderle çalışıyoruz' diyerek uluslararası topluma seslendi. Zelenskiy, 'Rusya'dan gelen tehdidi herkes açıkça anlamalıdır. Bunu en iyi anlayan bizim halkımızdır' açıklamasını yaparak, Ukrayna halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve küresel desteğin önemini vurguladı.
Bakmadan Geçme
İran Sağlık Bakanlığı: ABD'nin hava saldırılarında can kaybı 50'ye yükseldi
Trump, NATO Zirvesi'nde Ukrayna-Rusya savaşını masaya yatıracak
Polonya'dan şok açıklama: Müzakereler İstanbul'da olabilir ama Moskova'da asla!
Savaşın acı yüzü: Rusya ve Ukrayna, 193'er esiri özgürlüğe kavuşturdu
ABD Savunma Bakanı Hegseth: Bugün yoğun hava saldırıları yapılacak
