Zeynel Emre'den Kaya çiftine fon vurgunu iddiası
YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinin fon krizinde 2 milyar TL'ye yakın kazanç elde ettiğini iddia etti. Emre, bu vurgunun ülkenin ekonomik durumuyla çeliştiğini belirtti.

YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın fon krizinde büyük kazançlar elde ettiğini iddia etti. Emre, Kaya çiftinin Özata Denizcilik hisseleri üzerinden kısa sürede yaklaşık 20 kat karla 1,34 milyar TL ve 826 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 2,17 milyar TL çektiğini belirtti. Bu işlemlerin, Türkiye uzantılı hesap numaraları üzerinden yapıldığını da ekledi.
YENİ Parti'nin siyasi duruşu ve fon krizi iddiaları
Bahçelievler 1. İlçe Kongresi'nde konuşan Zeynel Emre, YENİ Parti'nin siyasi duruşunu ve zorlu yollardan geçtiklerini vurguladı. Emre, “BİZDEN İSTENDİ Kİ SARAYIN CİCİ MUHALEFETİ OLALIM” diyerek, iktidara karşı duruşlarından taviz vermediklerini ifade etti. Partinin kuruluş sürecini ve halkın desteğini anlatan Emre, “Millet bize yeni parti kurun bütçesini veririz, üye oluruz, destek oluruz dedi. Her türlü desteği verdi” şeklinde konuştu. Fon kriziyle ilgili iddialarına dönerken, bu tür zenginleşmelerin yaşandığı bir dönemde TÜİK rakamlarına göre çocukların aç yattığını hatırlattı ve “Siz karı koca bir kalemde iki milyar vurgun yapıyorsunuz” dedi.
Ekonomik kriz ve hükümetin politikalarına eleştiri
Emre, AK Parti iktidarının çeyrek asırlık döneminde yaşanan yolsuzluk ve dolandırıcılıkları eleştirdi. Borsa yoluyla milyonlarca insanı dolandırdıklarını öne süren Emre, soruşturma kapsamında ismi geçenlerin AK Parti ile bağlantılarını sıraladı. Maliye Bakanı ve SPK Başkanı'nın 10 ay önce şüpheli işlemler olduğunu bildiğini ancak kimsenin bu işlemleri durdurmak için bir şey yapmadığını belirten Emre, bu durumun iktidarın kendi paralarını ve çevrelerinin paralarını çekme isteğinden kaynaklandığını savundu. Kaya çiftinin işlemlerinin 8 Nisan'da başladığını ve 16 Eylül'deki fon krizi öncesinde hızlandığını dile getiren Emre, bu işin peşini bırakmayacaklarını ve her hafta konuyu irdelemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Bakmadan Geçme
Emir: Fon krizi parası gizleniyor, hesaplar engellendi
Özgür Özel, Erdoğan'ın fon krizi açıklamalarını eleştirdi
Cemal Canpolat, Türkiye'nin fon krizine dikkat çekti
Erdoğan fon kriziyle ilgili konuştu
Murat Emir, iktidarı fon krizinde geç kalmakla eleştirdi
CHP'li Sarı: Fon krizi büyük ekonomik yolsuzluktur
