Gündem

Zigana Tüneli'ni 3 yılda 5,2 milyon araç kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Zigana Tüneli'ni 3 yılda 5,2 milyon aracın kullandığını ve önemli ekonomik tasarruflar sağlandığını açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Zigana Tüneli'ni 3 yılda 5,2 milyon araç kullandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zigana Tüneli’nden geçen araç sayısını açıkladı. Bakan, tünelin açılışından bu yana 3 yılda toplam 5 milyon 277 bin 434 aracın geçtiğini belirtti.

Zigana Tüneli\

AVRUPA'NIN EN UZUN ÇİFT TÜPLÜ TÜNELİ

Uraloğlu, 3 Mayıs 2023'te hizmete giren Zigana Tüneli’nin 14,5 kilometre uzunluğuyla Avrupa’nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olduğunu vurguladı. Tünel sayesinde güzergahın 8 kilometre kısaldığını ve seyahat süresinin otomobiller için 10 dakika, ağır tonajlı araçlar için ise 60 dakika azaldığını ifade etti.

Zigana Tüneli\

KARBON SALINIMI AZALDI

Bakan, Zigana Tüneli sayesinde 3 yılda toplam 1,9 milyar lira tasarruf sağlandığını, karbon salınımının ise 44 bin ton azaldığını açıkladı. Ayrıca, tünelin sunduğu güvenli ve konforlu ulaşım imkanlarıyla sürücülerin mevcut güzergahtaki keskin viraj ve rampalardan kaçındığını da belirtti.

Zigana Tüneli\

Bu Yazıyı Paylaş