Türk Milliyetçilerinin güçlü sesi Habererk'in geleneksel iftarlarından dokuzuncusu Bostancı Green Park Hotel' de gerçekleştirildi.

MHP Genel başkan adayı Meral Akşener, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il/ilçe başkanları, gazeteciler, çok sayıda Türk Milliyetçisi ve Habererk Ailesini bir araya getiren davette yaklaşık 500 kişi misafir edildi.

İftar öncesi ve sonrasındaki ney dinletisinin ve dev ekrana yansıtılan Cennetmekan Başbuğ Alparslan Türkeş'in duasının ardından gecenin sunucusu Cihat Kökten açılış konuşmasını yaptı. Akşener konuşmasında " Habererk önemli bir medya kuruluşu, iğne ile kuyu kazar gibi yapıldığını biliyorum." dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Akşener " Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü gibi yürüyüşleri yapabiliyorsunuz, bazı itirazlarınızı ortaya koyabiliyorsunuz, " diyen bir Cumhurbaşkanımız var.

Nereden bakarsanız lime lime dökülen bir sistemimiz var. Fiili durumu hukukileştirelim diyen bir muhalefet partisi genel başkanı var. Ana muhalefet partisi başkanı ise elinde "Adalet" dövizi ile 5 gündür yürüyor. Biz 18 aydır adaleti arıyoruz.

Ama yok. 18 ay sonunda 20 Haziranda mahkeme bir duruşma yapacak.Bakalım ne diyecek? Yeni Parti Açıklaması Biz bir parti kurmak için yola çıkmadık. 1 Kasım seçiminde yaşanan bozgundan sonra amacımız, yapacağımız bir kurultayla yönetimde değişikliği gerçekleştirip MHP'yi layık olduğu yere taşımaktı. Ancak bu süreçte yaşanan malum engellemeler sonrası bunu başaramadık. Gelinen noktada yeni parti talepleriyle karşı karşıya kaldık.

Referandumdan sonra 1200'ü aşkın insanla çok yararlı istişarelerde bulundum. Hepsini dinledim. Bu istişareler sonrasında Anadolu'da daha fazla, Türkiye genelinde arkadaşlarımızın yüzde 90'ı yeni bir parti talebinde bulunmakta.

Bu talebi dile getirirken ağlayanlar gözyaşı dökenler gördüm. Çok acı ama gerçek, pek çok arkadaşımız ömrünü verip mücadele ettiği MHP'yi kafasında boşamış. Böyle bir talep ve beklenti var." dedi.