İktidarın koltuk sevdası ve ceplerini doldurma hevesi yüzünden ortaya çıkan istikrarsız politikalar, Türk gençliğinin geleceğini karanlıklar içerisinde bırakıyor.

Bu gerçeği en iyi yansıtan ise sokak röportajları… Sokak kedisinin mikrofon uzattığı Hacettepeli 21 yaşındaki gencin sözleri yürekleri yaktı.

“21 yaşındayım. Bu yaşta depresyon ve anksiyete yaşıyorum. Ellerim titriyor ilaç kullanmaktan..” diyen genç “Hacettepe diş protez mezunu” olduğunu ve  Elektrikçi olarak şantiyede amelelik yaptığı ekledi.

“Neden bu sınıf ayrımı” diyen soran genç hayatına ve Türkiye’de dair acı gerçekleri şöyle anlattı: “Konteynerda yaşıyorum, soğuktan dona dona duş alıyorum. O kadar sene emek harcamışım okumuşum, sonra gidip garsonluk yapıcam. Yapmayınca iş beğenmiyor oluyorum. Hayır, bu kendine saygıdır. Öz saygıdır. Tüm bunların tek sebebi şimdiki yönetimdir. İnsanları vasıfsızlaştırıp koyun gibi gütmek istiyolar. Bit pazarı, milletin evlerinden çalınanların satıldığı yerdir. Montumu oradan aldım. Hayattan hiçbir beklentimiz yok, bir şeyler çabalıyormuşuz gibi görünüyoruz ama o da millet laf etmesin diye. İllegal işlerde hep gençler var. Bakın Squit Game diye bir oyun anlatan dizi vardı. Bunu gerçekten yapın, Herkes katılır. Artık canımızın değeri yok. “

Editör: Habererk Habererk