Son olarak 4-2 kazanılan Kasımpaşa maçında 1 gol ve 1 asistle oynayarak maçın yıldızı olan Haji Wright, gol atma serisini de 7 maça çıkardı. Bu sezon ligde 14 gole imza koyan ve 2022 Dünya Kupası öncesi ABD Milli Takımı’nın hazırlık kampına davet edileceği açıklanan 24 yaşındaki futbolcu için ülkesinde kaleme alınan bir makale dikkat çekti.

YAKINDAN İLGİLENDİ

Haji Wright’ın, 17 yaşında profesyonel olduğu New York Cosmos’ta İspanya’nın gelmiş geçmiş en büyük golcülerinden birisi olarak gösterilen Raul Gonzalez ile beraber çalışma yaptığına dikkat çekildi. Kariyerinde 916 maçta 384 gol kaydeden Raul’un, Haji Wright’ın tekniğinde önemli etkilerinin bulunduğuna vurgu yapıldı. Hareket, topa nasıl vurulması gerektiği ve bunun gibi pek çok konuda Haji Wright’ın Raul’dan ders aldığı belirtilirken, İspanyol yıldızın A takımda ve yedek takımda her zaman genç futbolcuya zaman ayırdığı öne sürüldü.

SPEZIA VE MALMÖ’NÜN YERİNE ANTALYA

Haji Wright’ın öne çıkarıldığı yazıda, sezon başında Antalyaspor’a transfer olmadan önce dikkat çekecek iki teklifi reddettiğine de vurgu yapıldı. İtalyan temsilcisi Spezia ile birlikte İsveç’in dev kulübü Malmö’nün de Haji Wright’ı istediği, ancak ABD’li futbolcunun tercihini Antalyaspor’dan yana kullandığına dikkat çekildi.

PEK ÇOK MENAJER TAKİP EDİYOR

Antalyaspor’da yakaladığı çıkışın ardından transferin de gündemine yerleştiği belirtilen Haji Wright’ın, Kırmızı-Beyazlılarda gösterdiği çıkışla birlikte Avrupa’da öne çıkan birçok menajerin dikkatini çektiği ve kulüplerle temasa geçildiği vurgulandı.

REKORA 1 GOL KALDI

Sırasıyla Altay, Hatayspor (2 kez), Alanyaspor, Kayserispor, Trabzonspor, Konyaspor ve Kasımpaşa filelerini havalandırarak gol serisini 7 maça çıkaran Haji Wright, Süper Lig tarihine geçmek için gün sayıyor. Samuel Eto’o Antalyaspor formasıyla, Fernandao ise Bursaspor formasıyla üst üste 8 maçta gol atarak en uzun seriye sahip yabancı futbolcular durumunda. Haji Wright, son hafta oynanacak Galatasaray mücadelesinde de gol atması halinde bu iki isme ait olan yabancı oyunların rekoruna ortak olacak. Süper Lig rekorunu ise Metin Oktay ve Saffet Sancaklı 9’ar gollük seriler ile elinde bulunduruyor.

129 DAKİKADA 1 GOL ATIYOR

Süper Lig’in en dikkat çeken golcülerinden birisi olan Haji Wright, sahada kaldığı bin 806 dakikada 14 kez gol sevinci yaşadı. 129 dakikada 1 gol ortalaması tutturan genç futbolcu, Ömer Şişmanoğlu ve Mevlüt Erdinç’in ardından son 10 yılda Antalyaspor formasını giyen en başarılı golcü olmayı başardı. (Lider)

Editör: TE Bilişim