Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş cinayetinde vatandaşlar adalet istedi.

Sinan Atey cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken İstanbul'daki vatandaşlar tepkilerini sokaklara 'Sinan Ateş cinayeti aydınlatılsın' yazılı afişler asarak gösterdi. Sinan Ateş'in fotoğrafının bulunduğu afişler, şehrin bazı bölgelerindeki elektrik panoları ve elektrik direklerine asıldı.

Suç örgütlerine yönelik  operasyonunda ele geçirilenler sergilendi Suç örgütlerine yönelik operasyonunda ele geçirilenler sergilendi

NE OLMUŞTU?

Ülkü Ocakları eski Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramış, saldırıda Ateş hayatını kaybetmiş, Bozkurt da omuzundan yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında 2 özel harekat polisi de bulunuyor. Aranan Doğukan Çep de Beykoz'da yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Cinayetten sonra MHP yönetiminden açıklama gelmemesi üzerine birçok MHP'li istifa etmişti.

Editör: Yadigar Hanım