Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde SİT alanı olarak kabul edilen, kıyı kenar çizgisi ihlal edilmiş restoranın mührünü kırarak açılışını yapmıştı. Açılışa CHP'nin üst düzey isimleri de katılmıştı.

Yıllar önce soyismini değiştiren Cafer Mahiroğlu'nun kardeşi İbrahim Öztürk'ün Çanakkale İl Özel İdaresi'nin mühürlediği kaçak restoranı gizlice açtığının ortaya çıkmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler mühür fekki suçundan binaya baskın düzenleyerek binayı yeniden mühürlemişti.

Şimdi de Sarıyer’de Boğaz manzaralı villaya kaçak kat atıldığı ortaya çıktı.

Süperhaber.tv'nin haberine göre Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu, Çanakkale'deki 'kaçak yapı' skandalından bir yıl sonra bu kez Sarıyer'deki bir inşaatın resmi olmayan statüsünden ötürü gündeme geldi.

Sosyal medyada yüzlerce etkileşim alan bu iddianın akabinde gözler, Cafer Mahiroğlu'nun Çanakkale'deki 'ruhsatsız' yapısına ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin 'CHP'den maaş alıyorlar' iddialarına çevrildi.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Çanakkale Assos hattında Cafer Mahiroğlu'nun sit alanına kaçak yapı inşa ettiği ortaya çıkmıştı. Yapıya inşaat izni çıkmamasına ve inşaatın mühürlenmesine karşın Mahiroğlu, binayı işletmeye açmıştı.

Bu açılışa da CHP'den üst düzey isimler katılım sağlamıştı. O gün basına düşen görüntülerde şu isimlerin 'usulsüz' yapının açılışında yer aldığı öğrenilmişti:

Veli Ağbaba (CHP Gn.Bsk.Yrd.)

Muharrem ERKEK (CHP G.Bsk.Yrd)

Seyit TORUN (CHP Gn.Bsk.Yrd.)

Ali Mahir BAŞARIR (CHP Mersin Mv.)

Mahmut TANAL (CHP İstanbul Mv.)

Ensar AYTEKİN (CHP Balıkesir Mv.)

Tahsin TARHAN (CHP Kocaeli Mv.)

Ülgür GÖKHAN (Çanakkale Bld.Bşk.)

Mesut BAYRAM (Ayvacık Bld.Bşk)

Mustafa Özacar (Gelibolu Bld Bşk)

Hakan Can (Bozcada Bld Bşk)

Erdal Doğan (Çardak Bld Bşk)

Ayvacık İlçe Özel İdare Müdürlüğü ise, konuya ilişkin olarak yaptıkları açıklamada, inşaat yapılan bölgenin 2. Derece Doğal Sit Alanı olarak geçtiği ve kanuna göre izin alınmadan yapım aşamasına başlandığı belirtilmiş; konunun Savcılığa taşınılacağı ve yapının yıkılacağı vurgulanmıştı.

Açıklamada ayrıca, Cafer Mahiroğlu'nun işletme için ruhsat izni talep ettiği ancak bu talebin geri çevrildiği bilgisine de yer verilmişti.

Öte yandan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin de CHP güdümündeki medya kuruluşlarına yönelik iddiaları kamuoyunda geniş yer edinmişti.

İnce, "Halk TV, Tele 1, KRT, CHP'den ve İyi Parti'den her ay düzenli maaş alıyor" diyerek üç kurumu köşeye sıkıştırmıştı

Editör: Habererk Com