DP Genel Başkanı Uysal, parti genel merkezinde, T24 Ankara Temsilcisi Gökçer Tahincioğlu ve T24 muhabiri Eray Görgülü’nün sorularını yanıtladı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin ittifak konusundaki tavrını net bir şekilde şu ifadelerle açıkladı:

“Cumhur ittifakı için hiçbir düşüncemiz olmadı. Çok net. Kapılarımızı ahbap çavuş ilişkisiyle esnetmek gibi niyetimiz yok”

“ÖDETTİĞİ MALİYETİ UZUN YILLAR TÜRKİYE TELAFİ EDEMEZ”

Uysal, 2007’de, ANAP ile o dönem genel başkanlığını Mehmet Ağar’ın yaptığı DYP’nin DP çatısı altında birleşerek seçime girmesine yönelik projenin, aday listelerinin kesinleşmesinden hemen önce çökmesine atıf yaparak, “Herkes CHP ve MHP’ye çekilen operasyonları konuşuyor ama, barajın çökmesinin Türkiye’ye yapısal olarak ödettiği maliyeti uzun yıllar Türkiye telafi edemez” ifadesini kullandı.

“ORTADA SUÇ VARSA CEZASI DA OLACAKTIR”

İktidarın “Ekonomik kurtuluş savaşı” söylemini “Laf salatası” olarak değerlendiren Uysal, Ağar ve DP Genel Başkanlığı’nı yaparken AKP’ye geçen Süleyman Soylu’yu isim vermeden eleştirerek, “Başka tercih yapanlarla ilgili partinin, hala bütün olumsuzluklara rağmen mücadele veren insanların öfkesi var. O gidenlerin hiçbirinin kamuoyuna önüne çıkıp söz söyleme salahiyeti kalmadı. Çünkü öyle bir vebale ortak oldular” diye konuştu. Devri sabık yaratacaklarını vurgulayan Uysal, “Ortada suç varsa cezası da olacaktır” düşüncesini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim