Erken seçim için Yüksek Seçim Kurulu'ndan hazır olup olmadığını soran iktidara YSK, 60 günden az olmamak kaydıyla hazır olabilecekleri cevabını verdiği bilgisine ulaşıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, vatandaşların daha fazla mağdur olmaması için erken seçim istediklerini her seferinde söylüyor. AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise erken seçimin olmadığını dile getirmişti.

Milli Gazete’den Bünyamin Güler’in haberine göre, iktidar erken seçim ve baskın seçim seçenekleri için Yüksek Seçim Kurulu’ndan hazır olup olmadığını sordu. YSK ise 60 günden az olmamak kaydıyla hem yurt içi hem yurt dışı seçmenler için hazır olabileceklerini söyledi.

ERKEN SEÇİM KAPIDA

YSK’dan bilgi istenmesi “erken seçimin kapıda olduğu” şeklinde yorumlandı. Dövizi kontrol altına alan iktidar, erken seçim için YSK’dan bilgi istedi. İktidarın, ‘hazır olup olmadığını’ sorduğu YSK’nın ise 60 günden az olmamak kaydıyla seçime hazır oldukları cevabını verdiği öğrenildi. İktidarın YSK’dan bilgi istemesi her an seçimin olabileceği şeklinde değerlendiriliyor.

YSK, HAZIRLIKLAR İÇİN KOLLARI SIVADI

YSK olası bir erken seçime karşı kollarını sıvadı. YSK, seçimden önce 160-180 milyon oy pusulası ve zarfın yanı sıra kabin tedarikini yapacak. YSK’nın eksiklikler için ihaleye çıkması ya da doğrudan alım yapması gerekiyor.

YSK’nın hem yurtiçi hem de yurtdışı seçmen için hazırlıklarını tamamlayabilmesi için ciddi bir süreye ihtiyacı var. YSK ise iktidara verdiği cevabında 60 günden sonra yapılacak her seçime hazır olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim