Hatay'da dün akşam saat 20.04'te 6,4, saat 20.07'de 5,8 şiddetinde iki büyük depremle sarsıldı. Depremlerin ardından Hatay'ın ilçelerinde hasarlı bazı binalar yıkıldı. 

Merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki binada yapılan enkaz çalışmalarında üç kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Depremde ölü sayısı 6'ya yükseldi. Çevre illerde de hissedilen 6,4 büyüklüğündeki deprem, 16,7 kilometre derinlikte oldu.

 AFAD'dan yapılan açıklamada, "Dün akşam (20 Şubat) saat 20:04'te Hatay'ın Defne ilçesinde, yerin 16.7 kilometre derinliğinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Üç dakika sonra saat 20.07'de de Samandağ ilçesinde, yerin 7 kilometre derinliğinde 5,8 büyüklüğünde bir başka deprem haberi geldi. Her iki sarsıntı da deprem bölgesinde kuvvetle hissedildi. Maraş merkezli depremlerde hasar gören binadan eşya çıkarmaya çalışan ve nakliyeci oldukları anlaşılan 4 kişi, yıkıntılar arasında kaldı. Bölgeye sevk edilen AFAD, PAK ve UMKE ekipleri, arama kurtarma çalışması başlattı. Yaralı kurtarılan Savaş Günerioğlu hastaneye kaldırılırken, yıkıntıların altında cansız bedenlerine ulaşılan 3 kişiden Hüseyin Cüneyidoğlu'nun (22) cenazesi çıkarılarak morga götürüldü. Enkazda sıkışan diğer iki cenazenin ise çıkarılması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor." denildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı  paylaşımda, Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremlerde 18'i ağır, 294 kişinin yaralandığını kaydetti.

Koca, "Hatay'da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18'inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol'a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki sahra hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım