Hatay İskenderun çevresindeki okul, iş yeri, yapı laboratuvar test sonuçlarının olduğunu belirten Büyükgebiz, bina önündeki iş makinelerine dikkat çekerek “Burasına dair yıkım kararı alınmış. Burada girilmeyen yüzlerce enkaz varken burada 2 kepçe çalışıyor burayı yıkmaya başladılar. Şube müdürü Murat Alkaya ‘Burası yıkılacak, vali izin verdi, yıkım kararı var’ dedi” şeklinde konuştu.

“NEDEN TEK KATLI BİNA YIKILIYOR?”

Avukat Büyükgebiz, “Zemin katın kolon basınç dayanımı 2MPa olmalı iken bizim gördüğümüz evraklardaki bazı binalarda 7-10 arası. Bu binanın yapımına müsaade etmişler kat çıkılmış ve sonra karot alınmış. Girilmeyen yüzlerce enkaz bina varken neden tek katlı devlet dairesinin yıkım kararı olduğunu biri söylesin” ifadelerini kullandı.

“KEPÇEYİ DURDURDUK, DELİL KARARTMAYA GİRER”

Daha sonra bir paylaşımda daha bulunan Avukat Bedia Büyükgebiz, şube müdürlüğü binasından yıkım görüntüleri paylaştı ve iş makinelerinin çalışmasını durdurduklarını söyledi.

Büyükgebiz, “Son durum bu, meslektaşım Pınar Dursun haber verdi, Gözde İbiş sağ olsun Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç Bey ile irtibat kurdurdu. Onlar şu an bakanlarla konuşuyor. Hatay Barosu Başkanı Cumhuriyet Başsavcılığı'na karar vermesi için baskı yapıyor. Biz buradaki kepçeyi durdurduk çünkü bunların hepsi bir delil karartmaya girer neredeyse ıslak imzalı resmi evraklar havada uçuşuyor” dedi.

murat ağırel

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Gazeteci Murat Ağırel de sosyal medya hesabından Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı etiketleyerek şu soruyu sordu:

“Sayın Vali Hatay’da binlerce bina yıkılmış ve binlercesi yıkılmak üzereyken siz tek katlı Hatay’daki tüm işyeri ve konutların laboratuvar test sonuç evraklarının saklandığı Yapı Denetim ve Yapı Malzeme Şube Müdürlüğü’nü neden yıktırdınız?”

apırel vali

Ağırel paylaşımından kısa süre sonra yine sosyal medya hesabından kendisine gelen cevabı paylaştı. Ağırel’e gelen cevap şu şekilde:

“Şimdi açıklama geldi. ‘Orası çevre şehircilik il müdürlüğü binası. Yandaki 4 katlı binanın yangın merdiveninin bu tek katlı binanın üzerine düşüp o yapıyı yıkma riski var. Evrakların yok edilme durumu falan yok. Bunlar zaten sistemde taranmış şekilde mevcut evraklar’ "

bakanlık ..

Editör: Habererk Haber Merkezi