Süper Lig’de ilk haftanın kapanış mücadelesinde son şampiyon Başakşehir sahne alıyor. Başakşehir, deplasmanda Hatayspor’a karşı mücadele etti.

ÖZET

Karşılaşmanın ilk 5 dakikasında Hatayspor uzun toplarla Başakşehir kalesinde pozisyon üretmeye çalışsa da isteği atakları geliştiremedi. Ancak topla daha fazla oynayan taraf Başakşehir oldu. 

Dakikalar 8. gösterdiğinde Hatayspor'da Popov'un sağ kanattan yaptığı ortasını Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

10. dakikada ceza sahasına doğrı sokulmaya çalışan Sackey uzaktan kaleyi yokladı. Ancak yerden gelen şut etkili olmadı.

Başakşehir 10. dakikadan sonra oyuna iyice ağırlığını koydu.

13. dakikada son çizgiye inen Caicara'nın ortasını Hatayspor savunması ön direkte uzaklaştırdı.

14. dakikada İrfan Can'ın kullandığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı. Ancak ceza sahası önünde topla buluşan Visca'nın gelişine vurduğu top savunmadan sekerek kornere çıktı. Pozisyonun devamında Visca'nın kullandığı köşe vuruşunu Hatayspor savunması uzaklaştırmayı denerken Epureanu rakibine faul yaptı.

16. dakiakda  Başakşehir'de Aleksic'in ceza yayı üzerinden çektiği şut savunmadan geri döndü. Ardından Crivelli ve Ba'nın ceza sahası içinden çektiği şutlarını da Hatayspor savunması engelledi.

Başakşehir 17. dakikada gole çok yaklaştı. Caiçara'nın sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topa gelişine vuran Crivelli'nin şutu yandan auta gitti.

Bu pozisyondan bir dakika sonra Hataysapor'dan Diouf'un kafa vuruşu üstten dışarı çıktı.

Maçın 22. dakikasında İrfan Can'ın kullandığı ikinci köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Mahmut'un kafa vuruşu üstten auta gitti.

29. dakikada Hatayspor sol kanattan ceza sahasına yakın bir yerden serbest vuruş kullandı. Serbest vuruşu kullanan Riberio topu direkt kaleye gönderdi. Kaleci Mert, üstüne gelen topu yumrukla uzaklaştırdı. 

HATAYSPOR'DAN TARİHE GEÇEN GOL

Maçta geçen 33 dakikada  Hatayspor'un üç isabetli şutu var. Başakşehir ise yedi şutunda isabet yakalayamadı.

Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Hatayspor galibiyet golünü attı. Diouf'un ara pasıyla hareketlenen Selim, kaleyi hafif çapraz gören bir yerde Mert ile karşı karşıya kaldı. Selim'in şutu ağlarla buluştu ve Hatayspor, Başakşehr karşısında 1-0 öne geçti. Bu gol, Hatayspor'un tarihinde Bir Süper Lig maçında attığı ilk gol oldu. 

Maçın 42. dakikasında Başakşehir'de İrfan Can'ın ceza sahası dışından çektiği şutu kaleci Munir'in kucağında kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Hatayspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Başakşehir'de Visca'nın sağ kanattan içeri yerden çevirdiği topu Hatayspor savunması uzaklaştırdı. 2 dakika sonra Kerim Frei'ın sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Demba Ba istediği gibi bir kafa vuruşu yapamadı.

İkinci yarının ilk 5 dakikasında Başakşehir oyuna hakim olmasına rağmen net bir atak yapamadı.

53. dakikada Başakşehir'de Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına uzak köşede Visca gelişine bir vuruş denedi ama ıska geçti.

58. dakikada  Visca'nın ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp kaleci Munir'de kaldı.

Dakikalar 59'u gösterdiğinde Hatayspor 2. gole çok yaklaştı. Gökhan'ın ceza sahasının sol çaprazından çektiği şutunu kaleci Mert kurtardı.

Başakşehir maçın bitimine yarım saatten az bir süre kala rakip yarı alana yerleşti.

70. dakikada  Hasan Ali'nin sol kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Demba Ba yükseldi ama kafayı vuramadı.

Dakikalar 76'yı gösterdiğinde Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Enzo Crivelli'nin vuruşu yan ağlarda kaldı.

78. dakikada Hatayspor'da Ribeiro'nun ceza yayı üzerinden çektiği şut yandan dışarı gitti.

HATAYSPOR 2. GOLÜ BULDU

Hatayspor, maçın 90. dakikasında farkı 2'ye çıkardı. Savunma arkasına sızan Barbosa'nın kayarak yaptığı vuruş kaleci Mert'e de çarpıp ağlarla buluştu.

Editör: TE Bilişim