İktidar, 2018 seçim öncesi vaad ettiği 3600 ek gösterge ve EYT düzenlemesini bugüne kadar yerine getirmiş değil. Seçim öncesi söylenen sözler söylendiği gibi kaldı. Ancak 2023 seçimleri yaklaşırken, başta Sayın Cumhurbaşkanı ve diğer ilgili bakanlar buzdolabına kaldırdıkları 3600 ek gösterge ve EYT konusunu tekrar gündeme aldıklarını görüyoruz. Resmen hayal tacirliği yapılıyor. Şener Şen’in ve Kemal Sunal’ın oynadığı “Kibar Feyzo” filminde olduğu gibi “Ağam bizimle eğlenir.” Repliğini hepiniz hatırlarsınız. Devlet erkanı resmen bizimle ve aklımızla eğleniyor.

Ülkemizin bir Hazine ve Maliye Bakanı var evlere şenlik. Ekonomiden ve ekonominin temel değerlerinden çok uzağında bir kişilik. Hayal tacirliğine devam ediyor. Aralık Ay’ında Kur Korumalı Mevduat Hesabı diye ucube bir uygulamayı devreye soktu. Bu uygulamadan 84 Milyon nüfusumuz içinde abartılı bir rakamla 1 milyon kişiye sermaye aktarımı yapılıyor. Ekonomi uzmanlarına göre ise bu rakam aslında 500 bin kişi civarında olduğu söyleniyor. Yine yılışık bakan ne demişti, 6 ay uykuya dalın, 6 ay sonra nelerin değişeceğini görün demişti. 6 ay doldu, iyiye giden bir şey olmadığı gibi, zam sağanağı altında vatandaşlar inim inim inlemektedir. Dolar 14 Türk Lirası iken 18 Türk Lirasına devalüe edilmiş ve Maliya Bakanı hala hayal satmaya devam ediyor.

Diğer yandan Sayın Cumhurbaşkanı habire vatandaşa umut aşılamaya devam ediyor. Yılbaşında 4.250 TL olarak tespit edilen asgari ücret pula dönmüş, günlük, hatta saatlik zamlarla inim inim inleyen dar gelirliye hala umut dağıtmaya devam ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanı emekli ve memurların Temmuz Ay’ı düzenlemesinde ücretleri düzeltilecek, hatta 2023 Yılı başında yapılacak düzenleme ile daha da gelirleri artırılacaktır diyordu. Ama Asgari ücrette Temmuz’da bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı hakkında bir cümle duyamadık. Yılbaşında 270 dolar karşılığı olan asgari ücret bugün 240 dolar düzeyine inmiş ama bu konuda ne Maliye Bakanı, ne Çalışma Bakanı ne de Sayın Cumhurbaşkanı tek kelime laf etmiyor.

Biraz geriye gidersek. Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde “Siyasi Ahlak Yasası” çıkarmak istemişti hatırlarsanız. Davutoğlu’nun başına gelmedik olay kalmamıştı. Kabine içinden Davutoğlu’na kumpas hazırlayanlar, Pelikan grubunun dezenformasyonu, ve sonuçta Başbakanlığı bırakmak zorunda kalmıştı. Bu ülkede mutlaka ve mutlaka ‘Siyasi Ahlak Yasası’ çıkarılmalıdır. Hatta buradan tarihe not düşmek üzere yazıyorum. 6’lı masadaki liderlerin şayet iktidar oldukları zaman ilk yapması gerekenin de “Siyasi Ahlak Yasası’nın” çıkarılması olmalıdır.

Sevgili Okuyucularım, Sosyal Medya’da beklide bir çoğunuz görmüş olabilir. Bir Cami imamı, caminin ilan tahtasına su cümleleri yazıyor.

BÜTÜN CAMİLERE ASILMASI GEREKEN YAZI ŞÖYLE:

ÇOCUKLARIMIZA İBADETLERİ ÖĞRETMEDEN ÖNCE, AHLAKLI OLMAYI ÖĞRETELİM. YOKSA ÇOCUKLARIMIZ;

NAMAZ KILAN BİR HIRSIZ,

ORUÇ TUTAN BİR SAPIK,

HACCA GİDEN BİR YALANCI,

KURBAN KESEN BİR TEFECİ,

ŞEHADET GETİREN BİR TERÖRİST OLABİLİR.

Bu yazıyı siyaset dünyasına taşıdığımız zaman neden ısrarla “Siyasi Ahlak Yasası’nın” çıkarılmasını istediğimiz daha net bir şekilde anlaşılacaktır. Bu konuda başka açıklamaya gerek olmadığını düşünüyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE