Kanunda da belirtildiği üzere, hayvanların korunmasına ve rahat yaşamalarına ilişkin temel ilkeleri arasında yer alan maddeye göre; “Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu Kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir.”

Bu bağlamda; birçok “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nin” halinin içler acısı olduğunu, birçok hasta ve bakıma muhtaç hayvanın bakımsızlık nedeniyle yaşamının yitirdiğini ifade etti. Koncuk: bu merkezlerin ne sıklıkla denetlendiğini sorarken “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezleri” denetleme sonucunun uygun olmaması durumunda Bakanlık tarafından ne gibi işlemler yapılmaktadır? Son 5 yıl içinde kapatılan merkez sayısı kaçtır?” dedi.

İktidar tarafından yapılan açıklamalarda hayvan hakları ile ilgili yasa tasarısının her hafta Meclis’te olacağı söylenmesine rağmen bir eylem göremiyoruz!

Koncuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, son günlerde sıklıkla kamuoyunda yer bulan, bir türlü yasalaşmayan ‘hayvan hakları yasasının’ ne zaman Meclis gündemine alınacağını sordu. Hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için hayvan hakları savunucuları yıllardır yeni bir yasanın çıkması için mücadele ediyor. Hükümet tarafından hayvan hakları yasa teklifinin şubat ayında Meclis’e geleceği söylense de bugüne kadar olumlu bir gelişme yaşanmadı. “Hayvan Hakları” yasa teklifi ne zaman kanunlaşacaktır? diyerek sözlerine son verdi.

Editör: TE Bilişim