Türkiye, Mısır'da seçimle iktidara gelen Müslüman Kardeşler’den Muhammed Mursi'nin yerine Sisi'nin askeri darbe ile gelmesi üzerine ülkedeki elçisini çekmiş, Mısır’la ilişkisini koparmıştı. Erdoğan, Sisi’yi defalarca hedef almış, 2019’da Sisi’yle aynı masada bulunmamak için BM Genel Kurulu’ndaki resmi yemeğe katılmamıştı. Erdoğan, bu tavrını “Aynı masaya oturup darbecileri meşrulaştırmam” sözleriyle savunmuştu.

Ancak, 2022 Dünya Kupası'nın açılışına katılmak amacıyla Katar Emiri Şeyh Temim'in davetiyle Katar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkent Doha’da Al Bayt Stadı’ndaki resepsiyonda Sisi ile de el sıkışıp ayak üstü sohbet etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü grup toplantısında, Erdoğan’ın Sisi ile kurduğu temasın doğru bir temas olduğunu söyledi.

Konuşmasında Mısır ve Türkiye’nin derin tarihsel bağları olduğuna değinen Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın Sisi ile teması doğru bir temastır. Bize göre arkası gelmelidir. Esad ile de görüşülmeli. Biz doğrudan ikili görüşmeleri başlatmazsak bozguncular araları iyice açacaktır." dedi.

Editör: Yadigar Hanım