Habererk / Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Hdp meşrudur” söyleminin yankıları devam ediyor.

“ÇÖZÜM YERİ DE MECLİS’TİR”

Kemal Kılıçdaroğlu yine aynı konuşmasında, “Kürt sorununun çözüm yeri de Meclis’tir. Sadece HDP’ye çağrı yapmış olmuyorum. Bütün partilere çağrı yapıyorum” şeklindeki tepki çeken ifadeleri kullanmıştı.

Hdp Sözcüsü Ebru Günay’ın bugünkü açıklamaları gündeme bomba gibi düştü.

“ÖCALAN DEFALARCA MECLİS'İN ROLÜNE VE SORUMLULUĞUNA İŞARET ETMİŞTİR”

Günay açıklamasında, “Öcalan defalarca Meclis'in rolüne ve sorumluluğuna işaret etmiştir. Demokratik ve barışçıl bir çözümün yeri de elbette Meclis'tir. Bu gerçeklik çözüm sürecinde Öcalan tarafından defalarca dile getirilmiştir. Yasalar çıkarılmalı ve süreç Meclis’in şahitliğinde güvence altına alınmalı, atılacak tüm adımlar yasalaşmalı demiştir. Öcalan için Meclis sadece sürecin güvence altına alınmasının değil, barış sürecinin kalıcı hale getirilmesinin de adresiydi. Ayrıca sadece AKP’nin de değil başta CHP olmak üzere Meclis'te bulunan tüm partilerin sürece dahil edilmesi gerektiğini aynı şekilde çokça ifade etmişti. Bunlar hafızalardaki yerlerini hala koruyor” ifadelerini kullandı.

“KILIÇDAROĞLU’YLA BEBEK KATİLİ APO ‘MECLİS’ SÖYLEMİNDE BİRLEŞTİ”

Hdp sözcü Ebru Günay’ın bu açıklamaları ve Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerdeki Meclis çıkışı sonrasında şu yorumlar yapıldı:

“Kılıçdaroğlu’yla bebek katili Apo ‘Meclis’ söyleminde birleşti.”

Editör: TE Bilişim