Millet ittifakı kurulduğundan beri HDP'yi ittifaka sn.Akşener'in almadığına dair sinsi bir propaganda yürütülüyor.

Bu propagandanın amacı ,Sn Akşener ile Erdoğan ikinci tura kalırlarsa HDP oylarının Akşener'e gitmesini engellemek.

HDP, hiç bir zaman hukuka uyan,terörü ret eden bir parti olmadı.Kitlesini toplumun genelinden ayırmak için her türlü provakasyona baş vurdu. Türkiye partisi olmak için önüne gelen fırsatları bir bir tepti. Tabanının sesi olmak yerine Kandil'in yahut İmralı'nın sözcüsü olmayı tercih etti. Kobani olaylarında 39 vatandaşımızın ölmesine neden olan da HDP'dir.

HDP, terör örgütüne yaslandığını söylerken gittikçe genel kitleden uzaklaştı. Dokunanın elini yakan bir parti haline geldi.

Ayrılıkçılığı,bölücülüğü amaç haline getiren,şiddete alkış tutan hiç bir siyaset meşru değildir. Partilerin önce sonu kan olan bu tür bir siyasetten vaz geçmeleri gerekir.

HDP 7 Haziran 2015 seçimlerinde Türkiye partisi olmayı en azından sözde denedi oyunu yüzde 13'e çıkardı. Önceki seçimlerde yüzde 6'yı aşamayan bir parti birden bire oyunu ikiye katladı. Bu, HDP'nin Türkiye partisi olma taahhüdünün toplum tarafından desteklenmesi, doğru bulunmasıydı. Ne yazık ki Kandil'in baskısı ile bu çizgi sürdürülemedi. HDP, örgüt siyaseti yaptığı müddetçe hiç bir parti onunla ittifak yapmaya yanaşamaz.

Ancak,böyledir diye HDP'nin siyasetten büsbütün dışlanması doğru değildir. Dışlama siyaseti en çok HDP üzerinde hegemonyasını sürdürmek isteyen terör örgütüne yarar. HDP itildikçe ona destek veren seçmen siyasetten dışlandığını düşünür.Daha da marjinalleşir,taleplerini siyasetin içinde aramak yerine başka yerlerde arar.

İşin bir başka cephesi de genel siyasete yansıyan yanıdır. Bir çok parti HDP karşıtlığı üzerinden milliyetçilik yapıyor. HDP'ye yaklaşanı HDP ile aynı kefeye koyarak itibarsızlaştırıyor. Bu da siyasi partilerin HDP'yi legal siyasete itmesine engel oluyor.HDP ile yasal siyaset yapan partiler arasındaki makas her geçen gün açılıyor. Bu sadece partiler arasındaki mesafenin açılması değildir,aynı zamanda kimlikler arasındaki aralığın da büyümesidir. HDP, şu an Türk siyasetinde en çok istismar edilen partidir, hem siyaset yapmasına izin verilmekte hem de yaklaşan hemen bölücü olarak suçlanmaktadır. Madem, HDP'ye dokunmak suçtur o zaman niye bu partiyi kapatmıyorsunuz?

Farklı toplum kesimlerini siyasete dahil etmek,alınan kararlara ortak etmek bir bütünleştirme yoludur.HDP genel siyasete ne kadar dahil edilir ve HDP bu yönde ne kadar gayret gösterirse ülke ve milletin bütünleşmesine o kadar hizmet eder. Kandil ve HDP içinde yuvalanan Kandil uzantıları HDP'yi örgütün çizgisinde tutmak , HDP kitlesini genel kitleden ayrıştırmak istiyor.Bunu önlemenin yolu, Kandil'in istediği gibi davranmak değil,HDP'yi ayrıştırıcı siyasetten bütünleştirici siyasete geçmesi için teşvik etmektir.Bu,terör sorununun çözülmesine de katkı verir.HDP tabanındaki dışlanma iddialarını yok eder.İdeolojik tutumun yerini daha rasyonel bir tutumun almasına vesile olur.

Bugünkü HDP bu çizgiden çok uzak,yarın bu yönde gayret gösterirse siyasetin ona bu imkanı vermesi gerekir.