Yazıma iddialı bir başlıkla başlıyorum. Evet, HDP’yi kapatmazlar, kapatamazlar. Çünkü HDP’yi kapatırlarsa Ak Parti’nin elinde başörtüsü argümanı da kalmamışken, HDP gibi bir manivelayı asla kapatmak istemez. Siz öyle Ak Parti’nin küçük ortağının ortalığı velveleye vermesine bakmayın.

HDP kapatılmalı mıdır? Evet HDP işlediği suçlar bakımından bir defa değil bin defa kapatılmalıdır. Ama kazın ayağı hiçte öyle değil. Bir defa Ak Parti kapatılma korkusu içinde, elindeki iktidar gücünü de kullanarak siyasi partilerin kapatılması yasa ile zorlaştırılmıştır. Ak Parti bu yönüyle HDP’nin kapatılmasını istese de kendi getirdiği yasayı çiğnemek istemez. Bir önceki cümlelerimde de ifade ettiğim gibi Ak Parti muhalefete karşı her dem kullandığı HDP argümanını asla elinden bırakmak istemez. Çünkü siyaseten sıkıştığı bir anda kendisinden olmayan veya yandaşı olmayan herkesi HDP’nin yandaşı olarak gösterme gayretine girmektedir. Muhalefetin hepsini HDP ile organik veya inorganik bir bağlantı içinde gösterme çabasındadır. Şimdi elinde böyle güçlü bir manivela varken neden kaybetmek istesin ki? Asla istemez.

Cumhur İttifakı’nın küçük ortağının HDP kapatılsın çağrılarının da tribünlere oynamaktan başka bir anlamı yoktur. Eğer gerçekten HDP’nin kapatılmasını isteyen küçük ortak daha ilk gün gider Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına HDP’nin kapatılmasına dair dilekçesini verirdi. Olayı sündürerek, siyasi rant uğruna tribünlerdeki seyircilere selam gönderme en hafif tabiri ile insanların aklıyla alay etmektir.

Hülasa olarak HDP’nin kapatılması konusunda Ak Parti ikircikli tutumu olsun, küçük ortağının ortalığı velveleye veren çığırtkanlıkları olsun samimi değildir.

Olabilecekleri sayalım. HDP’li 9 Milletvekili hakkında hazırlanan fezlekeler TBMM’de okunduktan sonra oylanacak ve bu 9 Milletvekilinin vekillikleri düşürülecektir. Daha sonra hazırlanacak ek yasal tedbirlerle HDP’nin Hazine Yardımı alması engellenebilir. HDP’li siyasetçiler daha sıkı takibe alınabilir. Yasalar şimdiye kadar olduğu gibi gevşek tutulmaz, anında uygulanabilir. Parti üyelerinin kimlik bilgileri (GBT’leri ) daha yakın takip edilebilir.

Ancak asla HDP kapatılmaz veya kapatılamaz. Velevki kapatılsa bile yerine öbür gün yenisi kurulacaktır. Beki de şimdiden kamuoyuna açıklanmasa bile kurulmuş ve listeleri hazır halde bekletiliyor olabilir. HDP kapatıldıktan bir gün sonra yenisi kurulacaktır. Ak Parti bunu bildiği için parti kapatmanın çözüm olmadığını da dikkate alarak kapatma taraftarı olacağını şahsen düşünmüyorum. GERİSİ LAF-I GÜZAF…

NE MUTLU TÜRKÜM VE MÜSLÜMANIM DİYENE VE DİYEBİLENE