Cem Uzan, AKP'nin Katar'a rüşvet vererek kara para akladığını ve 15 Milyar dolar para aklayan Katar Maliye Bakanı'nın bu yüzden tutuklandığını iddia etti.

“Muhalefet dede ki” isimli programa katılan Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan gündemi sarsacak bir fotoğraf paylaşarak Katar'a rüşvet vererek kara para akladığını ve 15 Milyar dolar para aklayan Katar Maliye Bakanı'nın bu yüzden tutuklandığını iddia etti.

Cem Uzan programda şu ifadeleri kullandı “AKP’nin paraları Katar’da duruyor. Katar'dan gelen paralar tamamen AKP'nin aldığı komisyonları Katar'da depozitliyor, oradan da tekrar Türkiye'ye yabancı sermayeymiş gibi geçiriyor.

Şimdi ben size fotoğraf göstereceğim.

4 kişi var.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Katar Emiri Al Qatami, şu anda kayıp olan meşhur bizim damat bakan ve bir de Katar Maliye Bakanı var.

Bu Maliye Bakanı Katar'ın 300 milyar dolarlık yatırım fonunun yönetiyor. Türkiye'de QNB bankası var Finansbank. O bankanın Yönetim Kurulu Başkanı,  Katar Airlines’in yönetim başkanı, şu anda tutuklandı.  Katar Emir'i tarafından tutuklandı.

Bu fotoğraf İbretlik bir rezalet fotoğrafıdır. Türkiye’nin çalınan paralarının nasıl aklandığının fotoğrafıdır.

4 kişi var Masada bir tanesi kayıp bir tanesi hapiste günü zamanı gelecek Türkiye'de elbet bu iktidar değişecek ve Katar Devleti de Türkiye'den çalınan o paraları tıpış tıpış Türkiye'ye iade etmek zorunda kalacak.

Katar ile SWAP kapasitesi arttırıldı diyor.  Bu 128 milyar operasyon içinde SWAP’larda var biliyorsunuz.  Şimdi Maliye Bakanı'nın ve 15 milyar dolarlık oldu diyor SWAP kapasitesi.

15 milyar dolarlık bir operasyonun içinde Katar Maliye Bakanın olmaması mümkün mü?  Mümkün değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti soyulmuştur.

Halkbank, Ziraat Bankası,  VakıfBank. Bakın bu üç banka üzerinden satılıyor 128 milyar dolar.

 Bunun içinde QNB ne kadarını aldı.  Almadığını çıksın açıklasın.”

GAZETECİ SABAHATTİN ÖNKİBAR’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

CIA,TÜRKLERİN KATAR'DAKİ RÜŞVET PARALARINA , İHVAN DİYEREK EL KOYDU!

Gazeteci Sabahattin Önkibar youtube kanalında yayınlanan videoda Cem Uzan’ın açıklamalarını destekleyen bir birinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sabahattin Önkibar şu açıklamayı yaptı “Türk medyasından gizlenen önemli bir haberi paylaşacağım.

adı Ali Şerif el-Emadi. İki gün öncesine kadar Katar'da Emir'den sonra gelen en güçlü isimdi.

Hem Maliye Bakanı, hem Merkez Bankası başkanı,  hem 300 milyar dolarlık varlık fonunun başkanı, hem Katar Hava Yolları'nın CEO’su hem de ekonomik işler konsey başkanıydı.

Kısacası Katar ekonomisi ondan soruluyordu. Ailesi Katar'ın egemen aşiretlerinden biriydi.

Katar Emir'i ile ve tek başına defalarca Türkiye'ye gelen Ali Şerif el-Emadi en önemli özelliği aile olarak İhvan’cı olması ve bu örgüte çok büyük kaynaklar aktarmasıydı.

Öyle ki Arap Baharı sürecinde alevlenen İhvan ateşinin bütün yakıtını, yani parasını bu ismin sağladığı sır değildir.

 Emir el Sami ile beraber göreve gelen El-Emadi Türkiye'deki iktidar çevrelerinde en çok güvendiği ve özel ilişkilerinin olduğu isimdir.   

İşte bu işin iki gün önce yolsuzluk iddiasıyla tutuklandı.

Katar geleneğinde bu sebeple bakan düzeyinde yapılan ilk tutuklama.  Zira orada yolsuzluk gibi konular rejim yara almasın diye üstü örtülür.

Peki, bu önemli isme sürpriz tutuklama niye mi diye sorulursa, deliler El-Emadi’nin İhvan'ın destekçisi ve finansörü olmasına işaret ediyor.

Evet, Katar “buraya kadar” dedi ve İhvan’a olan somut desteğini çekip kurban verdi.

 Bu işin perde gerisi malum bizim için PKK neyse, Mısır,  Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan için İhvan-ül  Müslimin aynen odur.

Katar İslam ülkelerinin 3 zengin ve büyük gücüne boyun eğdi ki, elbette bunun İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere boyutu da vardır. Özellikle MOSSAD yani İsrail'in bastırmasıyla CIA, Katar emirine “evet” dedirtti ki,  aslında bunun işareti Suud veliahdı Muhammed Bin Salman'ın Katar Emiri'nin ülkesine davet ederek vermişti.

Katar'daki bu gelişmenin okuması şudur. 

Birincisi İhvan-ül  Müslimin örgütünün ipi çekilmiştir.

 İkinci husus İhvan ideolojisinin yeni Merkezi koruyucusu ve kollayıcı su olan Türkiye'nin Katar ile olan sıcak ilişkilerinde çok kötü günler başlıyor demektir.

Türkiye ile ilişkilerde kilit isim olan ikici adam Ali Şerif el-Emadi’nin hapse atılması Arap kamuoyunda böyle yorumlanıyor.

Önümüzdeki yakın süreçte Katar'da bulunan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait unsurların geri çekileceği, Arap medyasında yer buldu.

Yine Arap medyasında yer alan bir başka haber ise,  Katar bankalarındaki bazı Türklere ait büyük miktarlardaki döviz mevduatlarına İhvan parası denilerek el konulmasıdır.  CIA’ya  atfedilen bu örtülü operasyonunda el konulan para miktarının birkaç milyar Euro olduğu kaydedilirken, el konulan paraların hangi isimlere ait olduğu da belirlenmiş.

 Keza Arap medyası bu haberle alakalı olarak yine el konulan bu paraların İhvan’a aktarılmak üzere havuzda tutulan, Türkiye'deki rüşvet paraları olduğu iddia edildi.

Bilgiler eksik fazla bilmem ancak var olan fotoğraf Türkiye için Katar kapısının kapanma sürecinde olmasıdır.

 İşte uzun zamandır anlatmaya çalıştığım ama halen Türkiye'yi yönetenlerin kavrayamadığı, tarih okuması ve devlet aklı dediğin budur.  Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu'daki en büyük üssünün bulunduğu Katar gibi bir ülkeye ne kadar güven ile bileceğini bile okuyamayan bir ergen aklıyla gelinen yer ortadadır.

Evet, Türkiye'yi yönetenlerin İhvan ideolojisini araç yapıp, İslam'ın patronluğu hayalini kurarak ülkeyi getirdikleri yer maalesef Bedevi çukuruna gömülmek olmuştur. Düşünüyorum da yoksa Sadat Başkanı Adnan Tanrıverdi'nin açıkça ifade ettiği gibi ülkemizi yönetenler Mehdi'nin gelmesi için şartlarımı hazırlamak istedi ve içlerinden biri Mehdiliğe mi soyunacaktı.”