Yüksek enflasyon ve hemen her gün gelen zamlar nedeniyle vatandaşlar özellikle ucuz et ve ekmek satan marketlerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ankara'da uzayan bir kuyruğun gizlenmek istenmesi ise utanç tablosunu tescilledi.

Birgün'ün haberine göre, Başkent'in göbeğindeki uzun kuyruklardan rahatsız olan iktidar, kuyruğu gizlemek için ilginç bir yönteme başvurdu. Et ve Süt Kurumu (ESK), Ankara’daki "ucuz" et satışı yapılan mağazayı değiştirdi.

Yeni satış yeri, Anafartalar Hali’nin arkası oldu. Böylece Kızılay mağazasının önünde oluşan kuyruk, Ulus’taki mağaza önünde, iki bina arasına sıkıştı. İki bina arasına sıkışan kuyruğun dışarıdan görünmesi de engellendi. Ucuz etin, satış yönteminin de değiştiği görüldü. 

Ucuz et kuyruğunda bekleyen 83 yaşındaki engelli bir vatandaş, gözyaşlarına hâkim olamadı; “Malatyalıyım, yaralıyım. Çocuklarım orada. Evim yıkıldı. Bu ne rezillik. Bu hayat mı? 1 kilo et için bu kadar bekleyeceğim. Devletimiz utansın” dedi.

bir yurttaş ise mağazanın yerinin değiştirilmesine "İnsanlar kuyrukta göründüğü için oradan aldılar buraya verdiler çünkü burası görünmüyor, perde arkası. Her taraf kapalı. Kim ne derse desin. Kimse görüyor mu bizi? Gökyüzü görüyor bizi" dedi.

Et fiyatlarını düşürmekte çaresiz kalan iktidar, hayvan ithalatı kararı aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı, 500 bin baş besilik erkek sığır ithalatı yapılacağını duyurdu.

Editör: Yadigar Hanım