Bakan Dönmez, her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını vurgulayarak, vatandaşlarında tedbir almasını istedi.

Habertürk televizyonuna konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Anadolu coğrafyasının deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, depremle yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini söyledi.

1999 depreminden sonra ilave tedbirler alındı

Depremle yaşamayı öğrenme konusunda gelişmeleri yakından takip ettikleri söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, altyapıların, üst yapıların, depreme karşı nasıl dayanıklı hale getirecekleri konusunda ise çalışmaların devam ettiğini söyledi.1999’daki depremden sonra, birçok standardın yeniden gözden geçirildiğini vurgulayan Bakan Dönmez, ilave tedbirlerin alındığını sözlerine ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, devletin daha çok denetleme ve düzenleme amaçlı görev üstlendiğini vurgulayarak, vatandaşların hassasiyet göstererek, kendi tedbirlerini almasını ve her şeyi devletten beklemenin doğru olmadığını söyledi.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi

Bilindiği gibi 17 Ağustos 1999’da merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğünde yıkıcı bir deprem olmuş, Marmara bölgesinin tamamında hissedilmişti.

Bu deprem KAF'ın kırılmasıyla oluşurken, İstanbul'dan Eskişehir'e, Yalova'dan Bolu'ya kadar hissedilmiş, can ve mal kaybı oluşmuştu.

Deprem 17 Ağustos 1999’da Salı günü saat 03:01’de başlamış ve 45 saniye sürmüştü.

Resmi rakamlara göre depremde 18 bin 373 kişi hayatını kaybetmiş, 48 bin 901 kişi de yaralanmış, 5 bin 840 kişide kaybolmuştu.

Resmi olmayan rakamlara göre hayatını kaybedenlerin sayısı ise 50 bin civarında olduğu iddia edildi.

Editör: TE Bilişim