Yaklaşan yerel seçimler öncesinde, AKP’nin Merkez Yürütme Kurulu’na katılan doğa programcısı Serdar Kılıç, dağ evinden paylaştığı görsellerle dikkat çekiyor. Siyasi partiler, bölge adaylarını halka tanıttı ve seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı. Ancak TRT’deki programlarıyla tanınan Kılıç, sahada aktif olarak görülmüyor. TRT’de birçok programa imza atan ve Instagram üzerinden dağ evi manzaralarını paylaşan Kılıç, son gönderisinde torna tezgahında yaptığı işleri sergiledi ve doğayı seçme nedenlerini açıkladı.

Serdar Kılıç Kimdir?

Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı? Tolga Akalın'ın açıklaması herkesi aydınlattı! İYİ Parti'deki Saray'ın temsilcisi Oktay Vural mı?

Karapapak kökenli bir ailede 1969’da doğan Serdar Kılıç, 1976-1979 yılları arasında Mukavemet kayağı ve Cross Country kayak eğitimi aldı. 1980-1989 yılları arasında Temel Hayatta Kalma, Kampçılık ve İzcilik eğitimlerine katıldı. 1990-1991 yıllarında Temel Dağcılık Eğitimleri alarak, hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok dağ tırmanışına katıldı. ODTÜ Jeoloji Mühendisliği bölümünde eğitim alırken Beden Eğitimi ve Spor bölümüne geçiş yaptı ve 1995’te mezun oldu. Yüksek lisansını Spor Organizasyonu ve Yönetimi üzerine tamamladı ve bu süreçte Egzersiz Fizyolojisi, Sporcu Beslenmesi ve Sağlığı gibi alanlarda sertifikalar elde etti.

2022’de, kendi tasarımlarını içeren Od Sportswear markasını kurarak, tekstil ürünleri ve bıçaklar üretmeye başladı. 2008-2009 yılları arasında Sky Türk’te “İçimdeki Doğa”, 2010-2011 yıllarında NTV’de “Doğada Tek Başına”, 2011’de “Doğada Çocukla”, 2012’de “Doğada Tek Başına Dağ Evi” ve 2014’ten itibaren TRT Haber’de “Doğadaki İnsan” ve TRT Belgesel’de “Ulak” programlarını yaparak tanındı. Bu programlarla doğada hayatta kalma teknikleri hakkında eğitici bilgiler sundu. Ayrıca Sarıkamış Harekâtı ve 30 Ağustos Büyük Taarruz gibi tarihi olayları anlatan belgeseller hazırladı.

“Doğaya Dönüş” adlı bir kitabı bulunmakta ve 2011’de “Modern Evliya Çelebi” ödülünü kazandı. 2012’de “Yılın En Güvenilir Erkeği” seçildi ve aynı yıl Afyonkarahisar Gelişim Platformu Derneği tarafından “En Marka Yüz” ödülüne layık görüldü. 2013’te “Doğada Tek Başına Dağ Evi” programıyla en iyi belgesel ödülünü aldı. Eğitimci olarak da aktif olan Kılıç, okullar ve üniversitelerde konferanslar ve seminerler vermeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi