Suriyeli mülteciler konusu TBMM Genel Kurulu'na da yansıdı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Türkiye'de 2 milyon 753 bin Suriyeli olduğunu, bunlardan yüzde 10'unun kamplarda kaldığını söyledi. Ardından da şu şaşırtıcı açıklamayı yaptı: ‘'Hiç sokaklarımızda, köprü altlarında, parklarda yatan Suriyeli görüntüsü hatırlıyor musunuz, ya da çöplerden ekmek arayan? Bizim milletimiz ensar bilinciyle bu insanları sahiplendi.''

 

Her şehirde, caddelerde ya da sokaklarda, çöp karıştıran, arabaların önünü kesen Suriyelilere sıklıkla rastlanıyor.

Her şehirde, caddelerde ya da sokaklarda, çöp karıştıran, arabaların önünü kesen Suriyelilere sıklıkla rastlanıyor.

 

‘Onur kırıcı durum yok'

 

Kaynak, ortada bir insanlık dramı olduğunu belirterek, “Türkiye bu meseleyi bir insanlık meselesi olarak görmüş ve açık kapı politikası uygulamıştır'' dedi ve TBMM tutanaklarına da yansıyan konuşmasında şunları söyledi: “Kimsenin ırkına, diline, dinine, cinsine bakmadan tamamına kapılarımızı açtık. 2 milyon 753 bin Suriyeli topraklarımızda.”

 

İstanbul'da ısınmak için sokakta ateş yakan Suriyeli çocuklar...

İstanbul’da ısınmak için sokakta ateş yakan Suriyeli çocuklar…

 

Başbakan Yardımcısı, “Bunun yaklaşık yüzde 10'unu kamplarımızda barındırıyoruz ama dünyada hiç kimse asla şunu söyleyemez: Kamp dışında yaşayan Suriyeliler, insanlık onurunu zedeleyici şu muameleye tutuluyor” diye devam etti ve şu dikkat çekici cümleleri kurdu:

 

Beyoğlu'ndan sokakta yatan Suriyeli...

Beyoğlu’ndan sokakta yatan Suriyeli…

 

‘UTANÇ DUVARI İNŞA EDİLDİ'

 

“Hiç sokaklarımızda, köprü altlarında, Suriyeli görüntüsü hatırlıyor musunuz ? Ya da çöplerden ekmek arayan? Bizim milletimiz ensar bilinciyle bu insanları sahiplenmiştir. Almanya'da, varlıklı kesimin oturduğu semtte, utanç duvarı inşa ediyor. Avrupa'da jiletli tel örgüler görüyoruz.”

 

Çöpten yiyecek toplayan Suriyeliler...

Çöpten yiyecek toplayan Suriyeliler…

Editör: TE Bilişim