İlginç diyalogların yaşandığı programda Cilara “Sizin fikirlerinize katılmıyorum. Tamamen de karşısındayım. Sizin kuracağınız hilafet sisteminde bana bu fırsatı verir miydiniz? Hilafete karşı çıkma şansını verir miydiniz?” diye sordu.

Hizb-ut Tahrir Türkiye  Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar ise soruya şöyle cevap verdi “ İslami bir devletin olduğu, Hilafet Devletinin olduğu, yasaların ve kanunların İslami olduğu bir otoritede insanların, toplumun düşüncesini bozacak, İslami yapıyı, İslami dokuyu bozacak gayri İslami fikirlerin yani İslam dışı fikirlerin, bunun içerisine demokrasiyi, Laikliği, Milliyetçiği, vatancılığı, liberalizmi, bunun içine hepsini koyabilirisiniz. Gayri İslami fikirlerin propagandasına Hilafet Devleti müsaade etmez.”dedi.

Cilara “Ben kurulan hilafet devletinde özgürlük talep edebilir miydim?” diyerek yeni bir soru sordu.

Mahmut Kar ise “Özgürlükler dediğiniz şey, düşünce hürriyeti, İnanç hürriyeti, şahsi hürriyetler ve mülk edinme hürriyeti, bu dört temel özgürlük, demokrasinin ortaya çıkardığı özgürlükler, bu özgürlüklerin hepsi iyi şeyler değil. Yani düşünce hürriyeti çok güzel bir şey değil.” dedi.

MERAKLISINA PROGRAMIN TAMAMI

Editör: TE Bilişim