Ulusal Kanal'a ilk kez konuk olan Hilal Kaplan, amirallerin duyurusu için ‘darbe kokusu’ ifadesini kullandı. Aynı yayına konuk olan Ümit Kocasakal, Kaplan'ın 15 Temmuz darbecisi FETÖ'cülere yazdığı şiiri aktardı. Kocasakal'ın sözleri yarıda kesildi.

Ulusal Kanal'a konuk olan Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, amirallerin açıklamasına "darbe kokusu" dedi.

Hukukçu Prof. Dr. Ümit Kocasakal ise Kaplan'a tepki gösterdi.

Bildirinin tavsiye metni olduğunu belirten Kocasakal, Tayyip Erdoğan'ın Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni açıkça tartışmaya açtığını belirtti.

Kocasakal, "Ben öyle anlıyorum ki emekli askerlerimizin nerede konuşacağına, kaç kişi konuşacağına, ne konuşup ne konuşmayacağına, zamanlamasına, Anayasal bir haklarını sabah mı, öğle mi, akşam mı, gece mi kullanıp veya kullanmayacağına Hilal Kaplan Hanımefendi ve diğer bazıları karar veriyor." dedi.

Hilal Kaplan'ın konuşmasına da değinen Kocasakal, ''Hilal Hanım'ı Türk milletine biraz tanıtmak isterim.'' diyerek Kaplan'ın Fetullah Gülen için yazdığı dizeleri hatırlattı.

‘BANA TEK KELİME EDEMEZSİN FETÖ İLE MÜCADELE KONUSUNDA’

Ümit Kocasakal’a “ekranda prim yapmaya, çığlık atmaya gelmişsiniz” diyen Hilal Kaplan, “15 Temmuz gecesi sizden iki saat önce tepki verdim ben. Ümit Kocasakal bana vatanseverlik taslayamazsın, öğretmezsin. Ben karnımda bebeğimle köprüdeydim. Bana tek kelime edemezsin FETÖ ile mücadele noktasında. Eğer dediğin gibi 15 Temmuz bir sınavsa ben senden iki saat önce tepki vererek o sınavı çoktan geçtim” ifadelerini kullandı.

‘BİRİLERİ İÇ CEPHE MASALIYLA İNANABİLİR AMA BEN YUTMAM’

“15 Temmuz kim siz kim” diye yanıt veren Kocasakal, Hilal Kaplan’ın geçmişte FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i övdüğü mesajlarını ekrandan gösterdi. Kocasakal, “Birileri iç cephe masalıyla sizin bu söylemlerinize inanabilir ama ben yemem ve yutmam” diye konuştu.