Dünyanın ilk SİHA, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi "TCG Anadolu"nun, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim töreni ile üç yeni MİLGEM Fırkateyni'nin sac kesim töreni dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Törende, Dün "HÜDA PAR ile işbirliği yapmam" diyen Cumhur İttifakı'nın ortaklaarın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile yan yana poz vermesi dikkat çekti.

Programa Cumhur İttifakı'nın bileşenlerinden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da katıldı. Açılışta liderlerin poz verirken girdiği sıralama gözlerden kaçmadı. Daha önce HÜDA PAP ile "yek yek bir seçim işbirliği" yapmayacaklarını açıklayan BBP lideri Mustafa Destici ile HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu kameralara yan yana poz verdi.

Kameralara yansıyan o anlar sosyal medyada da gündem oldu.

DESTİCİ 'İŞBİRLİĞİ YAPMAYIZ' DEMİŞTİ

Daha önce yaptığı açıklamalarda HÜDA PAR ile seçim işbirliği yapmayacaklarını vurgulayan Destici, AKP'nin yaptığı görüşmelere ise karşı olmadığını ifade ederek, "Büyük Birlik Partisi olarak biz seçim iş birliği yapmayız. Biz Büyük Birlik Partisi bu fikirleri savunan bir siyasi partiyle bir siyasi hareketle biz görüşebiliriz, konuşabiliriz. Ama Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek bir seçim işbirliği yapmayız, bir ittifak kurmayız. Cumhur İttifakı’nın bu konuda efendim görüşmeleri özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi üzerinden AK Parti üzerinden onun heyetleri üzerinde görüşmeler yapılıyor. Ne görüşüyor görüşmüyor bilmiyoruz. Görüşebilirler. Eğer Cumhur ittifakın ilkelerini kabul ederse Cumhur ittifakı bir protokol açıklayacak. Bu protokolün en başında da devletin bekası varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali ay yıldızlı albayrak, İstiklal Marşı buralara vurgu olacak. Cumhur İttifakı’nın ilkelerini kabul edenler bu ittifaka dahil olabilir ama Cumhur İttifakı’nın ilkelerini kabul etmeyenler bizim işimiz olmaz. Buradan bir Kürt kardeşlerimize ya da ülkemizin belli bölgelerine bir mesaj verilmeye çalışılıyor gibi görüyorum. ama bu mesajın ben hani daha farklı yollarla da verilebileceğini düşünüyorum." açıklamasında bulunmuştu.

YAPICIOĞLU, TÜRK BAYRAĞI İLE PROBLEMLİ

Cumhur İttifakı'na destek açıklaması kamuoyunda yoğun tepki çeken HÜDA PAR Genel Başkanı Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, yandaş Akit TV’de Türk Bayrağı’na ilişkin yorumu dikkat çekti.

Yapıcıoğlu, “Biz, eşit vatandaşlık istiyoruz. Bu bayrak hepimizin bayrağı olsun istiyoruz, bizim bayrakla problemimiz yok. Ama bu bayrağın ismi ‘Türk Bayrağı’ dediğinizde Kürt diyecek ki benim bayrağım nerede? Niye Türk bayrağı… Benim bayrakla kavgam yok, herhangi bir poblemim yok. Ama, bayrağın ismi bana problemli geliyor. Neden Türkiye bayrağı değil de Türk Bayrağı deniyor?” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım