Çocuklarımız yarı yıl karneleri aldılar. Var olan başarısını korumaya çalışacaklar olduğu gibi, ikinci dönem çok çalışması gerekenler de olacak. Yarı yıl karnesinin önemi ve anlamı da bu zaten. Ara bir bilgi akışı.

2002 yılından bugüne dek hükümette olan Ak Parti için de bir karne vermek istedim. İşte notları;

Türkçe : Hiçbirinde düzgün bir Türkçe kullanımı yok. Dilbilgisinden bihaber oldukları gibi, kelime dağarcıkları da çok zayıf. Notları 10 üzerinden 5.

Coğrafya : Kendilerine verilen görevi, başarılı bir şekilde ifa ettiler. Üstün başarıyla bir kaç ülkenin sınırı değişti. Türkiye'nin sınırlarını değiştirmek için de başarılı çalışmalara imza attılar. Notları 10 üzerinden 10

Sosyal : Sosyal ilişkiler yönünden çok zayıf kaldılar ve bir tek samimi dostumuz kalmadı. Notları 10 üzerinden 3

Beden : Bir daldan bir başka dala o kadar güzel alıyorlar ve güvercin takla da üstlerine yok. Köşe kapmaca oyununu, ihaleci dostlarıyla çok güzel oynadılar. Notları 10 üzerinden 10

Matematik : Temel matematikte harikalar ama hesaplamalar makro olunca şaşırıyorlar. Parayı sonradan gördükleri için bir takım hesaplamaya hala yabancılar. Notlar 10 üzerinden 5.

Vatandaşlık : Vatandaş olmaktan ziyade ümmet mantalitesine sahipler. Vatan olmasa da olur ama din olmazsa yok oluruz diye saçma sapan bir düşüncedeler. Notları 10 üzerinden 0.

Karne notlarına göre bakarsak Ak Parti sınıfta kaldı. Tüm dünya bunu gördü, anladı ve avaz avaz bağırıyorlar ama ülkedeki 30 milyon kişi anlamamakta ısrar ediyorlar. "Dış güçler başarımızı istemiyor diyorlar" ama ortada başarı namına zerre yok. Sağlık, adalet ve eğitim tamamen bitti. Göz boyamak için açılan onlarca gereksiz üniversite nedeniyle, diplomalı işsizler dalında dünya birincisiyiz. Emeklisi, ek iş yapmadığı sürece aç kalır. Asgari ücretle çalışanı, her an intiharla burun buruna. Toplumda gülen bir yüz görmek, samanlıkta iğne bulmakla eş değer. Huzursuz, mutsuz ve sürekli baskı altında yaşayan bir toplum halinde, yaşamamızı sürdürmeye gayret ediyoruz.

Sonuç olarak; bu sizin son karneniz. Çok yakın bir zaman diliminde, mezun olacaksınız. Akabinde bütünlemeye(yüce divan) kalacaksınız. Oraya gitmeden çok iyi çalışın. Terleyeceksiniz, yorulacaksınız ve ne aldıysanız hepsini bırakacaksınız.

Ve bu millet sizi asla affetmeyecek