İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP'li Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Eminönü - Alibeyköy Tramvay Hattı'na ilişkin bir video yayınladı. Göksu'nun söylemleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri hatırlatıldı.


AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu "Alibeyköy Tramvayı 2019 Mart'ta hazırdı ama seçim dönemi diye açmadık" dedi. Göksu, seçim öncesi etik kurulunun konuyu değerlendirdiğini ancak bu durumun etik olmayacağını söyledi.
Büyükşehir Çalışıyor adlı hesaptan, Göksu'nun "hazırdı açmadık" sözlerine kanıtlarıyla bir yanıt verildi.

Büyükşehir Çalışıyor adlı sosyal medya hesabında son zamanlarda bir akım haline gelen "How is started / How is ended" akımına yer verildi. Ancak paylaşımda, "AKP'lilerin bitirmekten anladığı, İmamoğlu'nun bitirdiği" denildi.


ERDOĞAN'LI YANIT GELDİ
İBB Haber, Göksu'nun sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir yanıt verdi.
Paylaşılan videoda; Erdoğan'ın seçim döneminde açılışını yaptığı, temelini attığı ve seçim konuşmaları sergilediği görüntülere yer verilirken, söz konusu videoya, Göksu kastedilerek, "Sen var ya sen" notu düşüldü. Bu söz aynı zamanda,  Erdoğan'ın bir açılış yaptığı esnada söylediği sözlerdi.