Emre AKAR-Özkan ÖZGER/İSTANBUL, (DHA)-İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı eleştiren Soylu, "Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'u ve Ankara'yı idare ediyorlar. Türkiye'nin en büyük bütçelerine sahipler. 4 yılda İstanbul'a ne yaptılar bilmiyoruz. İstanbullu hemşerilerimiz bunun hesabını elbette ki demokrasinin içerisinde sandıkta soracaktır" dedi.

İçişleri Bakanı ve Ak Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.  Ziyaret sırasında Soylu'ya Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'da eşlik etti. Soylu, depremde Türk milletinin büyük bir imtihan yaşadığını belirterek, "64 gündür oradaki depremzedelerin, oradaki vatandaşlarımızın, travmadan kurtulabilmek, yaralarını sarabilmek için devletin bütün kapasitesi, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yerel yönetimlerle ve belediyelerle içeriden dışarıdan ama 84 milyon vatandaşımızla birlikte yaralarımızı sardık. Biz millet olarak imtihandan geçtik" diye konuştu. 

"İSTANBULLU HEMŞERİLERİMİZ BUNUN HESABINI SANDIKTA SORACAKTIR"
Bakan Soylu "Bizi siyasete çekmeye çalışıyorlar. Başka türlü tartışmalara çekmeye çalıştılar. İşimize baktık. Ve burada Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Cumhurbaşkanımız, 'Ben bir yılda sizi, başınızı sıcak yuvalarına sokacağım' dediği andan itibaren çalışmalar başladı. Van'dan Simav'a kadar, Elazığ'a kadar, Malatya'ya kadar, Marmaris'e kadar nasıl yapmışsa aynısının yapacağına olan inançla, insanların umutlarını arttırdı. Bizi bugün tasvip etmeyenler, bizim için gitsin diyenler, 20 yıl oldu diyenler, bizim buradan nasıl çıktığımızı, bir düşünsünler isterim. Ülkenin doğu ve güneydoğusunda saat 3 ve 4'den sonra insanlar sokağa çıkamıyorlardı. O günlerde ticaret, ekonomi, hayvancılık, tarım, eğitim ve doktor yoktu. Tayyip Erdoğan'la beraber her geçen gün bir grafik yükseldi. Şimdi bize gitsin diyenler. Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'u idare ediyorlar ve Ankara'yı idare ediyorlar. Türkiye'nin en büyük bütçelerine sahipler. 4 yılda İstanbul'a ne yaptılar bilmiyoruz. İstanbullu hemşerilerimiz bunun hesabını elbette ki demokrasinin içerisinde sandıkta soracaktır" şeklinde konuştu. 

"14 MAYIS ÖNEMLİ BİR TARİHTİR"
Bakan Soylu "Bize ecdadımız 100 yıl önce bir ülke teslim etti. Ay yıldızlı bayrağımızla, özgürlüğümüzle, bağımsızlığımızla bize ülke teslim edildi. Şimdi Tayyip Erdoğan tarafından 2002'de kurulan bu kadrolar, bugün Cumhur İttifakı, o bağımsızlığı tam bağımsızlığa getirebilecek adımı atacak Türkiye Yüzyılı'nda. Bunu hep beraber sağlayacağız. Çok açık ve net söylüyorum. 14 Mayıs sadece bir seçim değil. Bizi ecdadımızın bıraktığı bir yüzyıldan sonra, tam bağımsız Türkiye'yi 100 yıl sonra bize dua edecekler. Biz nasıl 100 yıl öncekilere dua ediyorsak, onlarda bize dua edecek. 14 Mayıs önemli bir tarihtir. 1950'de 14 mayısta ezanı Muhammedi ile buluştuk. Bir köylünün oğlunu hakim, bir köylünün kızını mühendis yaptılar. 14 Mayıs köylerle şehirleri buluşturdu, barajları yaptı ve Türkiye'nin yolunu açtı. Şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın yolunu açıyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Kaynak: dha