Türkiye'de icra dosya sayısı son 7 ayda yüzde 10 arttı. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısının bu ay itibarıyla 24 milyon 77 bin 828’e çıktığını açıkladı.

Muhtarlıkların haciz bildirim kağıtlarıyla dolduğuna dikkat çeken Güzelmansur, 1 Ocak’tan bu yana geçen 225 gün içinde icra dosyası sayısının 1.5 milyondan fazla arttığını, günlük icra dosyası sayısının ise ortalama 6 bin 700 olduğunu söyledi.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Atakent Mahallesi Muhtarı Halime Toktanlı, “Normal zamanda muhtarlığa gelen evrak sayısı ayda 200-400 arasında değişiyor. Aralarında trafik cezaları, ihtarnameler ve icra evrakları bulunuyor. Özellikle icra evraklarında ciddi bir artış söz konusu. Günde yaklaşık 30 icra evrakı geliyor. Bu sayı da postacıların adresinde bulamadığı kişilerin evrakı. Onları biz teslim alıyoruz" dedi.

Beyoğlu’na bağlı Ömer Avni Mahallesi Muhtarı Ayşen Bingöl de mahallenin nüfusunun az olması ve gelir düzeyinin belli bir seviyenin üzerinde olan kişilerin yaşamasına rağmen muhtarlığa günde yaklaşık 10 icra evrakı geldiğini kaydetti.

Beykoz’a bağlı Göztepe Mahallesi Muhtarı Arzu Kuşdili ise sene başından beri 200’e yakın icra evrakı geldiğini belirtti.

Editör: Yadigar Hanım