İsminin Alihan Şimşek olduğu belirlenen bir kişinin, sosyal medyada 'küçük çocuklara tecavüz ettiğini' söylemesinin ardından hakkında tutuklanması yönünde kampanya başlatıldı.

Sosyal medyada adının Alihan Şimşek olduğu iddia edilen kişi hakkında paylaşılan bir videoda yer alan ifadeler çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı.

Şimşek'in, videoda 'küçük bir çocuğa tecavüz ettiğini' anlattığı görülürken, başka videolarda ise Türk bayrağı yırttığını ve Özgecan Aslan'la ilgili tepki çeken ifadeler kullandığı görüldü.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da, 'sapıkalihanttuklansın' etiketiyle başlattıkları kampanyada Şimşek'in tutuklanması talebinde bulundu.

Alihan Şimşek gözaltında

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü görevlileri, görüntülerde yer aldığı tespit edilen 18 yaşından küçük Alihan Şimşek'yi Kağıthane'de yakalayarak gözaltına aldı.

Alihan Şimşek "5816 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Devletin Egemenlik Alametlerini Aşağılama" , "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" ve "Çocuğun Cinsel İstismarı" suçlarından bugün adliyeye sevk edileceği öğrenildi.