Sağlık Bakanlığı’nın Menzil Cemaatine bağlı şirketlere verdiği ihaleler uzun süredir kamuoyunun gündemini meşgul ederken, Bakan Fahrettin Koca, hiçbir cemaatle bağlantılarının olmadığını açıklamıştı. Ancak Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi’nin laboratuvar işinin menzilcilere yakın bir şirkete gitmesi sosyal medyanın gündemi oldu.

BAKANLAR CEMAATLERDE BAĞLANTIYI REDDETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, daha önce gazeteci Cüneyt Özdemir’in “Sağlık Bakanlığı’nda menzil tarikatının örgütlendiği konuşuluyor. Bu konu ile ilgili araştırma yapıyor musunuz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusuna, “Vatandaşımız şundan emin olsun, zihnini beynini kiraya vermiş veya bir yerde odaklanma noktasındaki her düşünceye karşı olacağımızdan emin olsun” diye yanıt vermişti. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da aynı dönemde katıldığı bir televizyon programında, “Poliste yargıda cemaat yapılanması var mı?” sorusuna “Hayır öyle bir şey olabilir mi?” şeklinde karşılık vermişti. 

KAMU İHALE BÜLTENİNE GÖRE İHALEYİ ALAN ŞİRKET, MENZİL CEMAATİNE BAĞLI

Ancak Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgiye göre Sağlık Bakanlığı’nın Menzil Cemaati ile bağlantısı olan şirketlere ihaleler vermeye devam ettiği ortaya çıktı. Etlik Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesinin laboratuvar işleri milyonlarca liraya Menzilci şirkete yaptırılıyor.

Alınan bilgiye göre, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nün ilk olarak 9 Mart’ta “Merkezi Genetik Laboratuvarı Hizmeti Alımı” adı altında düzenlediği ihaleye sadece Menzil Cemaati’yle bağlantılı olduğu bilinen Techno Health Şirketi katıldı. İl Sağlık Müdürlüğü, ihalede 2 milyon 443 bin TL’lik teklif veren şirketle sözleşme imzaladığı öğrenildi.

MENZİLCİ ŞİRKETE İKİ İHALEDE 8 MİLYONLUK İHALE

Aynı iş için 16 Nisan’da düzenlenen ihaleye de yine tek başına katılan Menzilci şirketin, İl Sağlık Müdürlüğü ile bu kez tam 5 milyon 796 bin TL’lik sözleşme imzaladığı belirtildi. Şirkete verilen iki ihalenin toplam bedeli 8 milyon 239 bin TL’yi buluyor.

Editör: Yadigar Hanım