Sedat Peker'in rüşvet ağı iddialarında adı geçen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca istifa ettiğini duyurmuş, Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu'nun da istifa ettiği iddia edilmişti. İki danışmanın istifasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediği bildirildi.

Danışmanların istifasını Milliyet yazarı Didem Özel Tümer gündeme getirdi. Tümer, geçtiğimiz perşembe günü yapılan AKP MYK Toplantısında "son dönemin güncel tartışma konuları, sosyal medyada fitili tutuşturulan iddialar ve bunlara bağlı iki cumhurbaşkanı danışmanının istifasını dile getirdiği yazısında toplantıyla ilgili kulislere ait bilgiler de aktardı.

Tümer, "Seçimin organik tarihi 18 Haziran ama..." başlıklı yazısında "Geçen Perşembe günü yapılan AK Parti MYK Toplantısında son dönemin güncel tartışma konuları, sosyal medyada fitili tutuşturulan iddialar ve bunlara bağlı iki cumhurbaşkanı danışmanının istifası da gündeme geldi. Toplantının perde arkasından yansıyan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kurul üyelerine, istifaları kendisinin istediğini belirterek, 'Bizimle doğrudan veya dolaylı ilişkili olduğu düşünülebilecek herkesin, muhalefete malzeme verecek her türlü tutum ve davranışlardan uzak durması şarttır' demiş. Milletvekili listelerinin son derece önemli ve seçim sonucunda belirleyici olacağı sıklıkla konuşulurken, Erdoğan’ın bu vurgusunun yeni döneme dair bir işaret olarak değerlendirilerek, heyecan yarattığı söylenebilir" ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım