İlk konumuz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ulu orta ortada müşahhas bir belge olmadan kişi veya kurumları uyuşturucu ticareti ile suçlaması olacaktır. Aslında Kılıçdaroğlu ortaya attığı konularda haklıdır. Ama ortaya attığı iddiaları ispat ile yükümlüdür. Ortaya attığı iddia çok önemli ve dehşet vericidir. Ak Parti iktidarı bütçe açığını uyuşturucu yoluyla ülkeye giren kara para ile kapatıyorlar demek çok büyük bir iddiadır. Bu doğru da olabilir ama elinde kesin mahkeme kararı veya başka bir belge olmadan Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetmeye talip olan bir kişi tarafından ulu orta ortaya atılamaz. Atılmamalıdır. Bu iddia asla kabul edilemez.

Sayın Kılıçdaroğlu, artık çok belirgin olarak Cumhurbaşkanlığına aday olmak üzere odaklanmış görünüyor. Ancak kendi inisiyatifi ile bu konuyu 6’lı masaya bırakmamış mıydı? O halde bu dayatmalar ne anlama geliyor. Şahsen ben sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olmaması düşüncesindeyim. Eğer aday olursa Sayın Recep Tayyip Erdoğan banko seçimi kazanacaktır. Bunu gören gözler görüyor. Bunu sağ duyulu CHP’liler de görüyor. O halde bu ısrar niye? Son tahlilde şahsen ben Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını, olamayacağını düşünenlerdenim. Sayın Kılıçdaroğlu, aslında çok uygun bir aday ama olmaz. Yahu bir de beni deneyin demek Rus Ruleti oymaktan başka bir şey değildir. Bu konunun ciddiyetini başta Sayın Meral Akşener ve birçokları gördüğü için ‘Kazanacak Aday’ sözünü tekrarlayıp duruyorlar Kılıçdaroğlu böyle bir nazik bir ortamda kişi veya kurumları uyuşturucu ticareti yapmakla suçlaması anlaşılır gibi değil. Bunu nasıl ispatlayacaksınız? Eğer ispat edemezseniz ki öyle olacağını düşünüyorum yarıştaki iddianızı da korkarım kaybedeceksiniz, Bu uyuşturucu konusunda kimler gaza getirdi ise sizlere kötülük yaptıklarını, CHP’lilerin Pelikanlıları olduklarını düşünüyorum.

İkinci konumuz bir süredir pilot bölge olarak uygulanan Tapudaki Yeni Dönemi duyurmak istiyorum. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bir süredir plot bölge olarak bazı illerde uyguladığı uygulamayı Türkiye Geneline yaymış bulunuyor. Bundan böyle Türkiye genelinde ‘Kimlik Doğrulama Sistemi’ (EKDS) ile tapuda sahteciliğin önüne geçilebilecektir. Tapudaki bu yeni dönem 81 ilimizde başlamış durumdadır. Bu sistem ‘Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ tarafından koordine edilerek önce pilot uygulamaları yapılan sistem artık Türkiye genelinde kullanılmayla başlandı. ‘Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’ (EKDS) ile yeni kimlik kartlarında bulunan biyometrik vesikalık fotoğraf ve parmak izi gibi bilgiler ile karşılaştırılabiliyor. Bu sistem dolayısı ile tapuda geçmişte yapılan suiistimal ve kaçakların önü alınacaktır. Tapuda yapılabilecek her türlü sahteciliğin önü kesilecektir diye düşünüyorum. Teknolojinin getirdiği bu yeniliklerden insanlarımızın azami ölçüde faydalanması temennimizdir.