Konunun uzmanları 2022 yılının ilk çeyreğine kadar bu krizin devam edeceğini söylerken koronavirüs salgınının yeni varyantlarının da piyasayı olumsuz yönde etkilediğini vurgulandı.

İkinci el oto piyasasında alıcılar istedikleri fiyata araç bulamazken, satıcılar da sattıkları arabanın yerine yeni araç alamayacaklarını düşündükleri için araba alışverişine sıcak bakmadıklarının ifade ettiler.

2022 YILININ İLK ÇEYREĞİ!

Çip krizi ve salgın dolayısıyla dünyada etkili olan sıfır araç sıkıntısı, 2. el oto piyasasına da olumsuz etki etmeye devam ediyor.

Dövizdeki artışın da etkisiyle piyasada her geçen gün araba fiyatları yükselirken, model yükseltmek için arabalarını satan vatandaşlar, pişman olduklarını söylediler.

Yaşanan gelişmelerin ışığında konunun uzmanları 2022 yılının ilk çeyreğine kadar bu krizin devam edeceğini söylerken koronavirüs salgınının yeni varyantlarının da piyasayı olumsuz yönde etkilediğinin altını çizdi.

Satıcılar da arabalarını sattıkları zaman yerine yeni bir araba koyamayacaklarını düşünerek, araç satma konusunda çelişkiye düştüklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim