O zifiri karanlıkta, kara kara bulutlu havanın içerisinde birden çakan şimşeğin ortalığı aydınlatması gibi Meral Akşener ve ekibi gümbür gümbür temiz siyaset için parlayarak iktidara oynuyor.

MHP liderinin yalpalaması sonucu, Meral Akşener ve arkadaşlarının başlattığı partileşme süreci sağlıklı bir şekilde büyüyor. Süreci iyi tahlil edip özümseyen ekip, liderleri Meral Akşener ile birlikte yeni bir anlayış ve siyasi dille 25 Ekimde toplumdaki büyük beklentiyi karşılamak üzere Nazım Hikmet Kültür Merkezinde tüm vatanseverlerle buluşup parti kuruluşunu tüm engellemelere rağmen ilan etmeye hazırlanıyor.

ANKETLER MÜTHİŞ, AKP METAL YORGUNU

Daha parti kurulmadan birçok ilde yapılan anketlerde % 25 ve üzeri müthiş bir destek gören oluşum, kadın ve genç ağırlıklı seçmen profilinin desteği ile yüksek bir beklenti seviyesini şimdiden yakalamış durumda.

Bu tablo karşısında Cumhurbaşkanın kurduğu metal yorgunu ya da yılgını AKP’nin nasıl bir yol haritası izleyeceğini önümüzdeki günlerde bekleyip göreceğiz. Türkiye nüfusunun yaklaşık % 20’sinin yaşadığı 2 büyük şehrin Belediye Başkanlarına görev bıraktırılıyor olması karşısında toplumun suskun kalması fırtına öncesi sessizliğin adeta bir habercisi gibi karşımızda ilginç bir şekilde duruyor. Hele arkasından diğer başarısız Belediye Başkanları hakkında da beklenen o acı tasarruf karşısında, küskün seçmen ve yeni seçmenlerin takınacağı tavır, muhtemel seçim sonuçlarını belirleyen en önemli faktörlerden olacaktır.

YILDIZ BEYİN

Meral Akşener ekibine kendi isteği ile katılan Google’nin Ceo’su, civa gibi 37 yaşında başarıları ile zirveye oturan Taylan Yıldız’ın sosyal medya ortamında yapacağı ataklar ile yeni kurulan partiyi daha da yukarılara taşıyacağı bir gerçektir. Tası tarağı toplayıp silikon vadisinden Anavatanı Türkiye’ye milyar dolarları teperek dönen Yıldız, Meral Akşener’in kuracağı parti ve Türkiye için çok önemli bir beyin kazanımı olmuştur. Siyasette proaktif fikirler ve projelerin, artık  sosyal medya ortamında halkla buluşması daha kolay olacak. Parlamenter demokrasiyi güçlendirmek için kendi isteği ile Meral Akşener’i arayarak eşi ile birlikte Türkiye’ye dönen Taylan Yıldız, kamuoyunda bir anlamda yurt dışına olan beyin göçüne şimdiden dur diyecek iyi bir örneğin de lideri olmuştur. 

EHLİYET ve LİYAKAT

Ehliyet ve liyakatı ön planda tutan Meral Akşener süreci etkin bir şekilde yönetirken demokratik liderliğini de yönetişim tarzı ile gösteriyor. Vatansever üslup, fikir, görüş, vizyon, tüzük, program ve projeler birer birer açıklandıkça halkın sevgisi daha da artarken, asılsız kuru iftira ve karalamalar da bazı basın medya kuruluşları tarafından laf salatası olarak ortak bir dille yapılması muhtemeldir.

Son söz halk ne derse, ne isterse o olacaktır.