AK Parti'nin eski Dış İlişkilerden ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. ve 25., 26. dönem Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Zafer Partisi Göç İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı-ve Türk Dünyası ve Denizcilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanı Fatih Savuk'un göçmenlerle ilgili sosyal medya paylaşımına çirkin bir üslupla cevap verdi.

Fatih Savuk, Yasin Aktay'ın Yeni Şafak Gazetesi'ndeki "Türkiye’yi mayınlı alana hapseden kafa, kime hizmet eder?" başlıklı makalesi üzerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Yasin Aktay'a "Yasin Bey, emniyet mensubu arkadaşların kimlik kontrollerinde yabancılar tarafından sizin isminiz veriliyormuş. Aynı şekilde Geri Gönderme Merkezlerine düşen yabancılarla ilgili de hakkınızda bir takım iddialar var. Bütün bunlardan adınızın geçmesi tesadüf mü?" diye sordu. 

Yasin Aktay ise "Senin kafan bu millete sadece zarar verir. Türklüğe de bu millete de senden zararlısı az bulunur. Türk milletine verdiğin zerre fayda yok, senden ne lider ne kahraman olur, gücün sadece savunmasız, sığınmacı zavallılara, çoluk çocuğa yeter. Bu iftiralarının da hesabını vereceksin" şeklinde verdiği cevap ile Ümit Özdağ'a da Fatih Suvak'ı şikayet edercesine gönderme yaptı.

Ümit Özdağ ise "Yasin Aktay benim kafam Türk Milletine hizmet eder. Senin kafan ise Türk Milletine düşmandır. Sen Arap ırkçısı bir adamsın. Arap ırkçılığını dinimizin arkasına saklanarak yapıyorsun. Türk ırkı yoktur diyen Arap milliyetçisi Yasin Aktay Türkiye’nin Araplaşması projesinin öncülerindendir. Göç İdaresine Araplara vatandaşlık için referans olanlardandır." paylaşımı ile Aktay'ın Türklük çatışmasına dönüştürdüğü paylaşıma son noktayı koydu.

Editör: Yadigar Hanım