YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan, hakkında 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı’ya “hakaret” ettiği gerekçesiyle bir kez daha hakim önüne çıkıyor. İmamoğlu, Yazıcı'ya yönelik "O arkadaş buraya germeye gelmiş bırakın. Kötü söz sahibine aittir" ifadeleri nedeniyle savcılık tarafından ifadeye çağırıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında 25 Ekim tarihinde düzenlen “Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programında” bir gerginlik yaşanmıştı. Açılış Konuşmasını yapan Yazıcı’dan sonra konuşma yapmak üzere kürsüye gelen İmamoğlu, konuşmasından önce salondaki gerginliğe yönelik “O arkadaş burayı germeye gelmiş, bırakın. Nezaketsiz, provokasyon yapmaya devam ediyor, kötü söz sahibine aittir. Arkadaş provakasyona devam ediyor, ilgilenmeyin. Kötü söz sahibine aittir. Zaten arkadaş gergindi, saniyede bir öksürüyordu. Belli ki kendini kurmuş. Twitter belediyeciliği yapıyor. Twitter Belediye başkanlığı yapıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeler üzerine Yazıcı, İmamoğlu’na “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” “Suç işlemeye tahrik” “Hakaret” “İftira” suçlarından dava açtı.

Editör: Yadigar Hanım