İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefetin ellerindeki belediyeleri yönetemediği şeklindeki eleştirilerine cevap verdi.

İmamoğlu “Bugün işsizlik, yoksulluk, okulların, yurtlarının yetmediği bir ülke pozisyonunu tartışıyoruz. Böyle yoğun bir gündem varken birilerinin gündem değiştirme çabasına ben alet olmayacağım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nda gerçekleştirilen TBM geçiş töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefetin ellerindeki belediyeleri yönetemediği, hizmetlerin aksadığı, vaatlerini yerine getiremedikleri yönündeki açıklamaları soruldu. İmamoğlu soruya TBM geçiş törenine katıldığı Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nı örnek göstererek yanıt verdi.

İmamoğlu “Yüzde 3 düzeyinde aldık. Yani durmuş bir hattı, yaklaşık iki yıl. 2 yıl üstüne aldık başladık ve bugün yüzde 40'lara ulaştık. Aslında sorunun cevabı bu” dedi.

Editör: TE Bilişim