İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyelerini ziyaretleri kapsamında Esenler Belediyesini de ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu ile ilçede yürütülen projeleri görüşen İmamoğlu, Millet Bahçesi ve diğer yatırımlar hakkında da bilgi aldı.

İmamoğlu’nu kapıda karşılayan Göksu makamında ağırladığı Büyükşehir Belediye Başkanına günün anısına bir de hediye takdim etti. Göksu, daha sonra Millet Bançesi’ni gezdirerek İmamoğlu ve ekibine, park alanı hakkında bilgi verdi.

İlçe belediye başkanlarının gözünden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini dinlemek, gördükleri eksikleri ya da yapılan ama yürümeyen çalışmaları dinlemek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini dile getiren İmamoğlu, Millet Bahçesi’ndeki mangal meselesini belediyelerle ortak kanaatle çözmek gerektiğini vurguladı. İmamoğlu, Beylikdüzü sahilinde bu uygulamayı kaldırdıklarını söyledi.

Göksu, Millet Bahçesini tanıtırken, İmamoğlu’na halkın ayakkabılarını çıkarıp, çimlerin üzerinde rahatça gezebilecekleri ayakkabısız girilen park alanını da anlattı. İmamoğlu, Göksu’ya “Elektriği atsın diye. Meclise gelirken parkta biraz yürü de öyle gel” diye espri yaptı.

Parkı inceleyen İmamoğlu, “Allah tamamına erdirsin. Sorumluluğunuz büyük. Bu dönüşüm hikayesinde önemli bir rezerv alan Bakanlıkla birlikte size emanet edildi. İnşallah sonu güzel olsun, İnşallah şehrin içinde yaratılan boşluklar da en güzel şekliyle güçlü bir İstanbul ve Esenler olarak kullanılır” dedi.

Ziyareti takip eden basın mensuplarının İstanbul Büyükşehir ve Esenler belediyeleri arasında kentsel dönüşüme yönelik imzalanan ancak seçimden sonra iptal edilen protokolü hatırlatarak, protokolün son durumu hakkındaki sorusuna Göksu,  protokolün geçmişte uygulamadan kalktığını, seçimden önce kalktığını belirtirken, İmamoğlu, “Seçimden sonra bizim elimizde böyle bir protokol yoktu. Daha önce iptal edilmiş bir protokol var. Bugün detayları konuştuk. Arkadaşlarım beraberce bir plan masasına oturacak. Birlikte çalışacağız tabi ama burada yetkili olan Esenler Belediyesi ve Çevre Şehircilik Bakanlığı. Bizim sürece İstanbul halkı adına da hakim olma talebimiz oldu. Başkan ile beraber ‘aynı masada konuşalım’ şeklinde karar birliği yaptık. Sürecin tamamını, hem de Esenler içerisinde dönüşümden doğacak boşluklarla, ilgili 5000’lik bölge planlarıyla ilgili de bir arada çalışma konusunda karar verdik. Ekiplerimiz ortak bir çalışma masası kuracak” şeklinde cevap verdi.

İmamoğlu, “Kentsel dönüşüm sizin için önemli bir konu mu?” sorusuna da “Çok. Deprem en önemli konu, kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Dolayısıyla biz artık belediye başkanları olarak her binaya bakarken riskli mi değil mi o gözle bakıyoruz. Her birimiz o imzayı atarken bu şehri depremle ilgili çözüme nasıl kavuştururuz diye bakıyoruz. Hepimizin zihninde vicdanında öncelikli konu bu” dedi.

Editör: Yadigar Hanım