ANKARA, (DHA)- MEMLEKET Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine uzlaşı teklifi yapıldığı yönündeki açıklamasına ilişkin, "Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi" dedi.
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı televizyon programında Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'ye teklif yapıldığını belirterek, "Bana göre biz üzerimize düşeni yaptık" dedi.
SAĞLAR: İNCE İLE UZLAŞMA GÖRÜŞMESİ YAPTIM
Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, sosyal meyda hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile uzlaşı görüşmesini kendisinin gerçekleştirdiğini belirtti. Sağlar, "Kırgınlık ve kızgınlıkların bir tarafa bırakılarak birleşmenin sağlanması için Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi ve oluruyla 3 Nisan'da Sayın İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi'nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdim. Yapılan görüşmede Sayın İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir. Uzlaşının çıkmadığı bu durum Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisine de sunulmuştur. Millet İttifakı'nın adayı ve 13'üncü cumhurbaşkanı olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na uzlaşmacı tutumu ve Sayın Muharrem İnce'nin gösterdiği nezaket için her iki genel başkana teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
ALTAY: 2 KEZ GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Twitter hesabından, "Memleket Partisi Genel Merkezi'ne yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile 2 kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır" dedi.
İNCE: TEKLİF YAPILIYORMUŞ GİBİ YAPILMIŞTIR
Bunun üzerine Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de Twitter'dan açıklamada bulundu. İnce, yer aldığı her platformda siyasette ittifakların olabileceğini söylediğini belirterek, "Ama bu ittifakların menfaatler etrafında değil, ilkeler etrafında olabileceğini söyledim. İlke ittifakı kurabileceğimiz partiler arasında da CHP ve İYİ Parti olabileceğini ifade ettim. Katıldığım bir TV programında dostlar aracılığı ile bir görüşme yapıldığını ilk kez ben açıkladım. Bu dolaylı görüşmelerde ilkesel bir ittifak yapılabileceği muhataplara iletilmişse de partimizi ziyaretleri öncesinde bir geri dönüş olmamıştır. Bütün kamuoyu gibi bizde de (her ne kadar ziyaret adayların kesinleşmesine 24 saat öncesine bırakılmışsa da) partimizi ziyaretlerinde birinci ağızdan bir görüşme olur beklentisi oluşmuşken, meselenin yakınından bile geçilmemiştir. Daha sonra kamuoyunda bu konu ile ilgili tepkileri bastırmak için olsa gerek adayların kesinleşmesinden sonra hatırlı dostları araya sokarak bazı teklifler yapılıyormuş gibi yapılmıştır" ifadelerini kullandı.
'KEMAL BEY'E DOĞRU BİLGİ VERİLMEMİŞ OLABİLİR'
İlk günden beri duruşunun net ve açık olduğuna değinen İnce, "Kişisel ikbal, makam, koltuk derdinde değilim. Öyle olsaydı zaten CHP'deki konforumdan vazgeçmezdim. Benim derdim memlekettir. Bu memleketi düze çıkarmak için yola çıktığımız bana inanmış, bu yola gönül vermiş insanları yolda bırakacak herhangi bir adım atmam. Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi. Kemal Bey'e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi'nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem. Bu meselenin uzatılmasını da doğru bulmuyorum. Bizi itham eden bir açıklama yapılmadığı sürece, bu konu ile ilgili son açıklamamdır. Ortak hedefimiz olan bu iktidarın gönderilmesi konusuna odaklanalım" dedi.
'İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ'
İnce, Fikri Sağlar ile görüşmesine ilişkin de "Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayımlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik" değerlendirmesinde bulundu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha