Yıllar önce, çoklu ve özel kanalların yeni başladığı dönemlerde bir yarışma programı vardı. Beğendiğiniz kişiyi alkışlıyor ve platformu yukarı kaldırıyordunuz. Şafak Sezer de o yarışmada birinci olmuş ve şöhret kapısını aralamıştı. Nedense Sn. Bakan Berat Albayrak'ın bir TV programındaki konuşmasından sonra, o yarışma programı aklıma geldi. Adı; 'İner misin, Çıkar mısın' idi. 

Ahmet Hakan'ın programına konuk olarak katılan Sn. Bakan'a döviz artışı soruldu. O kadar ilginç ve basit örneklemeler ile cevap verdi ki Sn. Bakan, kahvede oturan ve hiç bir akademik başarısı olmayan birini de çağısaydı Ahmet Bey o programa, daha basit bir cevapla karşılaşmazdı. Ahmet Bey şaşkınlık içinde Sn. Bakan'a bakıyordu ama 'Korku İmparatorluğu' nedeniyle kalemlerini ve nefeslerini iktidarın emrine verdikleriiçin, başkalarını sıkıştırdığı gibi sıkıştıramadı Sn. Bakan'ı Ahmet Bey. 

Cumhurbaşkanlığı Sistemi, bürokratik sorunları ve engelleri ortadan kaldırmak için getirildi ama liyakattan uzak ve spekülatif eylemlere meyil veren açıklamalar yapma potansiyeli olan kişilerin Bakan olmalarıyla beraber, sistemin nasıl kötüye kullanılabileceğini görmüş olduk.

"Dolar iner, çıkar" dedi Sn. Bakan. O kadar normal görüyordu ki Sn. Bakan bu durumu; tüm üretim kalemlerimizin dövize bağlı olduğunu sanki bilmiyormuş gibiydi. Sanki ülkemizde petrol bulunmuş, tarım için yeterli doğal gübreye sahiptik ve tekstil ürünlerini ithal etmiyorduk. Yeni otoban ve köprülerin tümünün geçiş ücretlerinin dolara bağlı olduğunu da bilmiyor gibiydi Sn. Bakan. Milletin bu durumdan rahatsız olmadığını öyle bir açıklama yaparak anlattı ki; resmen akıl tutulması yaşadım. Milletin Fransa'ya gezmeye giden kesmi rahatsız olmuş. Diğer kesim bu durumdan rahatsız değilmiş. Çünkü dövizi yokmuş. Diyanet İşleri Başkanı'nın buyurduğu gibi; "fakirler cennete gidecek". Parayla işiniz yoksa, ne dövizi düşünürsünüz, ne de enflasyonu. Zaten cennete de gideceksiniz(!) Devletimiz Var Olsun!

Sonuç olarak; 1990 yılı başlarından itibaren hortlayan cemaat yapılanmalarının sonucu olarak millet cehalet çukuruna düştü. Sağ ayakla giremezsen başarısız olursun. Okunmuş pirinç yemezsen kazanamazsın. Bardağı sağ elle tutup suyu iç ve sol elle bırak! Yatağın sağından kalk! İşte TL, işte Dolar, iner misin, çıkar mısın?