Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP iktidarına, yıllardır sözünü verdiği ama yerine getirmediği infaz koruma memurlarının haklarını sordu.

Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İnfaz Koruma Memurları, yıllardır AKP ve Saray Rejimi tarafından sözünü verdiği ama bir türlü hayata geçmeyen özlük haklarının verilmesini talep ediyor. ifadelerine yer verdi.

Özdağ'ın paylaşımına ise beğeni ve yorum yağdı. Binin üzerinde retweet edilen paylaşıma yapılan yorumlarda ise haklarını geri isteyen infaz koruma memurları, seslerini duyup gündeme getiren Özdağ'a teşekkür etti.

BAKANLIK KANUN TEKLİFİ HAZIRLADI

Adalet Bakanlığı, yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi taslağı hazırladı. 

Mart ayı başında AK Parti milletvekillerinin imzası ile TBMM Başkanlığına sunulması gündeme gelen teklif şunları içeriyor:

Ceza infaz kurumlarında görev yapan ceza infaz kurumu müdürü, infaz ve koruma başmemuru ve infaz ve koruma memuru unvanlı personelden vazife malulü sayılanların yakınlarına kamuda istihdam hakkı tanınacak.

Makul sürede yargılanma hakkı ile mahkeme kararlarının icrası hakkının ihlali iddiasıyla Anayasa Mahkemesine yapılmış ve derdest olan bireysel başvuruların, ilgilinin müracaatı üzerine, Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Tazminat Komisyonu'na devredilmesi sağlanacak.

Editör: Yadigar Hanım