Türkiye, sığınmacılar konusunda AB ile anlaşma yapan ve en çok sığınmacıyı ağırlayan ülke konumunu sürdürüyor. Siyasetin en önemli konularından biri ve seçim gündeminin de en çok tartışılan konusu sığınmacılar oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacıların Türkiye’de kalmalarına dair olumlu beyanlarda bulunurken, Kemal Kılıçdaroğlu ise Türk ekonomisini ve demografik yapıyı olumsuz etkileyen sığınmacıları göndereceğini vaad ediyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda kilit bir noktada yer alan Sinan Oğan da, Kemal Kılıçdaroğlu’nun çizgisinde açıklamalarda bulundu.

Muhalefetin sığınmacıları göndereceğiz açıklamaları İngilizleri rahatsız etti. İngiliz Yatırımcı Timothy Ash Kılıçdaroğlu'nun sığınmacı çıkışına eleştiride bulundu: "Sinan Oğan’ın oyuna gerçekten bu kadar mı ihtiyacınız var? Türkiye’nin mültecilere ev sahipliği yapması takdir edilmeli" ifadelerini kullandı.

Bu açıklama sonrasında emekli tümgeneral Ahmet Yavuz Etkili Haber'in sosyal medya paylaşımını alıntılayarak Ash'e cevap verdi.

''Siz Afrika’ya yollarken biz evimizde besleyelim, öyle mi? Ne kadar akıllısınız! Çok övülen “yerli ve milli” politikayı tekrar tartmamız gerektiğinin açık göstergesi!'' şeklinde tepki gösterdi.

Editör: Gökçe Sevim