İngiltere'nin Oxford kenti yakınlarında akşam saatlerinde korkunç bir patlama yaşandı. Bölge halkı korkulu anlar yaşadı.

Akşam saatlerinde fırtına sırasında Yarnton yakınlarındaki bir işleme tesisindeki gaz tankına yıldırım çarpması sonrasında büyük yangın çıktı. 

Yenilebilir enerji alanında faaliyet gösteren "Severn Trent Green Power" isimli şirketten yapılan açıklamada, ''Düşen yıldırım sonucu  biyogaz tanklarımızda patlama meydana geldi. Çok şükür kimse yaralanmadı ve hasarı mümkün olan en kısa sürede değerlendirebilmemiz için, alanın güvenli olduğundan emin olmak için acil servislerle birlikte çalışıyoruz" bilgisini verdi.

Vatandaşlara evlerinde kalmaları ve pencerelerini kapatmaları söylendi. Polis ayrıca bölgedeki  otoyolu trafiğe kapattı.

Oxfordshire için Salı günü saat 02.00'ye kadar gökgürültülü sağanak ve şiddetli yağmur için sarı hava uyarısı vardı. Patlama bu akşam erken saatlerde, insanların yangının görüntülerini sosyal medyada paylaşmasıyla bildirildi.

Bir kişi sosyal medyada "Oxford'da bu ateş topunu gören başka kimse var mı?" diye yazdı ve "gürültülü bir patlama" yaşandığını ekledi.Bölgede elektiriklerin  kesildiği bildirildi.

Editör: Habererk Com