Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, 49'u açığa alınan 54 hakim ve savcı için, “FTÖ/PDY silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak", “Siyasi ve askeri casusluk" ve “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarının da aralarında bulunduğu 10 ayrı suçtan hazırladığı iddianame kabul edildi. 

İddianamede, hakim ve savcılar için bir kez ağırlaştırılmış müebbet, bir kez müebbet ve 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

Bakırköy 2.Ağır Ceza Mahkemesi, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın HSYK Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın hazırladığı rapor doğrultusunda kovuşturma izni verdiği 49'u açığa alınan, biri emekli, 4'ü hala görevde olan 54 hakim ve savcı için hazırlanan iddianameyi kabul etti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından hazırlanan 3 bin 149 sayfalık iddianame, 18 Mart tarihinde Terör ve Örgütlü Suçlar davalarına bakan Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti.

 

İDDİANAMENİN YARGITAY'A GÖNDERİLMESİ BEKLENİYOR

 

Mahkeme, iddianamenin kabulü veya reddi yönünde 15 günlük yasal sürenin dolduğu gün, 54 hakim ve savcı için yargılama kararı verdi. Şüphelilere tebligat çıkararak suçlamalara karşı varsa bilgi, belge ve delillerini sunmalarını isteyecek. Mahkemenin, yargılamayı yapabilmesi için iddianameyi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne göndermesi bekleniyor.

 

ŞÜPHELİLERE 10 AYRI SUÇLAMA YÖNELTİLİYOR

 

İddianamede, açığa alınan Cihan Kansız, Hakan Karaali, Mehmet Berk, Salim Duran, İsmail Tandoğan, Adnan Çimen, Adem Özcan, İsmail Işık, Celal Kara, Hüseyin Ayar, Ümit Zafer Çolak, Muammer Akkaş, Ramazan Saban, Sadrettin Sarıkaya, Hikmet Usta, Ayhan Bedirhan, Durmuş Yiğit, Mehmet Ali Uysal, Davut Bedir, Gökmen Demircan, Yakup Hakan Günay, Rüstem Eryılmaz, Mehmet Karababa, Mehmet Erdoğan, Hadi Çağdır, Murat Üründü, Mehmet Ekinci, Nurullah Çınar, Birol Bilen, Metin Özçelik, Fatih Mehmet Uslu, Mehmet Hamzaçebi, Kazım Kahyaoğlu, Hikmet Şen, Muzaffer İren, Mustafa Başer, Seyfettin Mermerci, Abdullah Öztürk, Mesut Özcan, Eşref Aksu, Sedat Sami Haşıloğlu, Dursun Ali Gündoğdu, Osman Kaya, Nalan Can, Vedat Dalda, Mustafa Boz, Bülent Kınay, Menekşe Uyar, Süleyman Karaçöl ve hala görevde olan Abdullah Mirza Coşkun, Rasim Işıkaltan, Yakup Kaya, Murat İnam ile emekli olan Mustafa Çavuşoğlu'nun, “Silahlı terör örgütü kurma ve üye olmak", “Siyasi ve askeri casusluk" ve “Suç uydurmak", “Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", “Hukuka aykırı olarak elde edilen verileri kaydetmek", “Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", “Resmi belgede sahtecilik" ve “Görevi kötüye kullanma" suçlarından 31 yıl 2 aydan 67 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmaları isteniyor.

Editör: TE Bilişim