Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Büro savcısı Tekin Küçük tarafından yasadışı dinleme iddiası ile İstihbarat Şubeye yönelik başlatılan operasyon kapsamında Cuma günü Mehmet Akif Yılmaz ve beraberindeki 20 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyet sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen polisler Savcı Küçük tarafından ifadeleri dahi alınmadan tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildi. Yılmaz'ın avukatı Melik Bayat, müvekkilinin raporlarını Emniyete ve savcılığa sunmasına rağmen ilgili makamlar tarafından serbest bırakılmadı.

Ankara 7. Sulh Ceza Hâkimliği önüne çıkarılan polisler burada gerçekleştirilen sorgularının ardından serbest bırakıldı. Sulh Ceza Hakimi Osman Doğan; ‘şüphelilerin durumu, delillerin toplanmış olması, delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması' gerekçelerini gösterdi. 21 kişi hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

Usulsüz dinleme yapıldığı iddialarına yönelik daha aynı isimlere daha önce başka bir soruşturma başlatılmış, hazırlanan iddianamenin ardından yargılamalarına başlanmıştı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve kamuoyunda ‘VIP dinleme davası' olarak bilinen davada tutuklu polis bulunmuyor.

Editör: TE Bilişim