FETÖ'nün medya yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 35 gazeteci ve akademisyen hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. Aralarında Atilla Taş ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da bulunduğu 12 kişi dün adliyeye sevk edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Murat Çağlak tarafından yürütülen soruşturmada, savcılık sorgularının ardından şüphelilerden Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap, Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ayhan Şimşek tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Bu sabaha karşı hakimlik sorguları biten şüphelilerden Atilla Taş ile gazeteciler Murat Aksoy, Mutlu Çölgeçen ve Ulusal Parti Genel Başkanı ve Türk Solu Gazetesi baş yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu "Örgüt hiyerarşisine dahil olmaksızın örgüte bilerek, isteyerek yardım etmek" gerekçesiyle tutuklandı.

Mahkeme, Dinçer Gökçe, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap ve Ayhan Şimşek'in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim